Now Reading:
Noć muzeja 2020.- Otvorenjem izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt počela Noć muzeja
Full Article 2 minutes read

Noć muzeja 2020.- Otvorenjem izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt počela Noć muzeja

U Zagrebu je Noć muzeja otvorio gradonačelnik Milan Bandić u Muzeju za umjetnost i obrt. “Ovo je zaštita hrvatskog kulturnog identiteta, a Zagreb je uistinu prava prijestolnica kulture”, rekao je gradonačelnik Bandić čestitajući svima koji su dali sebe u ovaj projekt. Također je čestitao i Gradu Rijeci koji je ove godine Europska prijestolnica kulture.

Ovogodišnja tema Noći muzeja, obilježavanja velikih obljetnica, podsjetit će na važne datume, među kojima i 200 godina od osnutka Arheološkog muzeja u Splitu te 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt  u Zagrebu.

U Noći muzeja održalo se na tisuće programa diljem Hrvatske, od razgledavanja muzejskih zbirki, stručnih, znanstvenih, edukativnih i zabavnih sadržaja do koncerata, radionica. Značajnu potporu manifestaciji Noć muzeja svih ovih godina pružili su Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb, HAZU, partneri i sponzori: Turistička zajednica grada Zagreba, Europlakat, Jutarnji list, HRT, HDS ZAMP, Klasik TV, Zagrebačka pivovara, Zagrebački holding i ZET te brojni suradnici i prijatelji Noći muzeja.

www.sjever.hr/zagreb.hr 01.02.2020.

Input your search keywords and press Enter.