Now Reading:
NEMA MJESTA PANICI Kudelić: „Zaprimljeni pacijent u Općoj bolnici Varaždin nema koronavirus”
Full Article 2 minutes read

NEMA MJESTA PANICI Kudelić: „Zaprimljeni pacijent u Općoj bolnici Varaždin nema koronavirus”

Zbog sumnje da je obolio od koronavirusa, tijekom jučerašnjeg dana na Odjelu za interne bolesti varaždinske Opće bolnice pomoć je zatražio pacijent s varaždinskog područja

Zaprimljeni pacijent u Općoj bolnici Varaždin nema koronavirus – izjavio je ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić.
-Zbog sumnje da je obolio od koronavirusa, tijekom jučerašnjeg dana na Odjelu za interne bolesti varaždinske Opće bolnice pomoć je zatražio pacijent s varaždinskog područja. Odjelni liječnici poduzeli su sve mjere koje su od strane Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo propisane u slučaju postavljanja sumnje na koronavirus. Pacijentu je pružena sva potrebna liječnička pomoć, te napravljena detaljna dijagnostička obrada. Uzorak oboljele osobe sa sumnjom na koronavirus poslan je u laboratorij Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. Dobiveni rezultati potvrdili su da pacijent ne boluje od koronavirusa – naglasio je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

Kako je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila globalnu opasnost zbog širenja koronavirusa izvan Kine – sve zemlje, pa tako i Hrvatska ozbiljno pristupaju problemu moguće pojave koronavirusa.
-Opća bolnica Varaždin je od resornog Ministarstva, te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobila vrlo detaljne smjernice kako postupiti u tom slučaju. Ukoliko dođe do slučaja oboljevanja od koronavirusa na području Varaždinske županije, Opća bolnica Varaždin pridržavat će se preciznih uputa koje nam je dalo Ministarstvo. Imamo osigurane prostorne kapacitete, potrebnu osobnu zaštitnu opremu, potrošni materijal i opremu za zbrinjavanje takvih pacijenata. Također, dužni smo obavijesti kako resorno ministarstvo, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, tako i opću populaciju ukoliko do takvih slučajeva i dođe. Stoga će javnost biti pravovremeno i pravilno informirana. Također, moram spomenuti kako su simptomi koronavirusa vrlo slični simptomima sezonske gripe čija je epidemija sad na vrhuncu i razumljivo je kako se kod određenih osoba javlja strah. Međutim, moram naglasiti kako mjesta panici nema, te kako je Opća bolnica Varaždin spremna ukoliko dođe do prihvata takvog pacijenta – zaključio je ravnatelj Kudelić.

www.sjever.hr

31.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.