Now Reading:
GRAD LEPOGLAVA Ministarstvo znanosti podržalo projekt „Sretno dijete“
Full Article 2 minutes read

GRAD LEPOGLAVA Ministarstvo znanosti podržalo projekt „Sretno dijete“

Projekt „Sretno dijete – program obrazovanja za socijalni i osobni razvoj djece, mladih i učitelja u sredinama s manje mogućnosti“ u kojem sudjeluje Grad Lepoglava odobren je za financiranje od Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i ostvario potporu u iznosu od 112.666,67 kuna.

Cilj projekta je sustavno i dugoročno razvijati socijalne kompetencije djece, naročito u području komunikacije, odnosa, prevencije nasilja te vlastite uspješnosti, kao i unaprijediti kompetencije učitelja i stručnih suradnika za poticanje osobnog i socijalnog razvoja djece.

– Do partnerstva na ovom projektu, kojeg će u stručnom dijelu provoditi Forum za slobodu odgoja došlo je nakon nekoliko upita iz naših škola kojima je želja osigurati besplatne programe za svoje odgojno-obrazovne djelatnike. Mi u Gradu Lepoglavi smo ‘čuli’ što naši prosvjetari trebaju i kroz ovaj smo projekt osigurali upravo to – dodatno usavršavanje za nastavnike, učitelje i profesore – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Prva edukacija kreće za tjedan dana dvodnevnim seminarom „Sretno dijete“ kojem je cilj usvojiti kompetencije za kreiranje obrazovnog okruženja i procesa usmjerenih na dobrobit djeteta i njegov socio-emocionalni razvoj, kao i znanja potrebna za poučavanje osobnih i socijalnih kompetencija.

Suradnja Grada Lepoglave i škola na području grada presudna je za dobrobit kako djece s jedne, tako i učitelje s druge strane kojima se na ovaj način omogućava dodatno usavršavanje kako bi bili još kompetentniji u svom poslu.

sjever.hr 30.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.