Now Reading:
Getfit4free – Zagrepčani imaju priliku nekoliko mjeseci besplatno vježbati uz stručno vodstvo
Full Article 3 minutes read

Getfit4free – Zagrepčani imaju priliku nekoliko mjeseci besplatno vježbati uz stručno vodstvo

Briga za vlastito zdravlje i unapređenje zdravstvenog statusa dobiva jedno potpuno novo značenje. Projekt GETFIT4FREE Grada Zagreba i Kineziološkog fakulteta iz Zagreba građanima pruža priliku za besplatne višemjesečne treninge pod stručnim vodstvom.

Prilika je ovo za sve koju ne bi smjeli propustiti. U prvoj godini programa obuhvatit će se do 1000 građana u direktnoj provedbi programa te mnogo više putem web stranice www.getfit4free.eu .
 
-Pozivam sugrađane da se uključe u ovaj projekt, primarno radi sebe i vlastitog zdravlja. Žalosno je da nas je toliko neaktivnih, ali svatko bi se prema vlastitim mogućnostima trebao uključiti u ovaj program – izjavio je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Ključni cilj ovog projekta je putem zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti u sklopu programa nordijskog hodanja te fitness programa vježbanja (kružni i kardio programi), sa školovanim kadrovima te individualnim pristupom, učinkovito „poništiti“ negativne posljedice tjelesne neaktivnosti i sjedilačkog načina života radne populacije. Jedan od ciljeva također je i potaknuti svijest o važnosti tjelesne aktivnosti i zdravih životnih navika u očuvanju zdravlja i produljenju kvalitetnog životnog vijeka kod građana grada Zagreba.

-U sklopu programa građani će tijekom treninga dobiti mnoge informacije o konkretnim pojedinostima ispravnog provođenja programa, praćenju individualnih smjernica tijekom treninga te savjete o ostalim aspektima važnim za očuvanje zdravlja i prevenciju bolesti. Prije početka te nakon završetka svakog ciklusa predviđeno je testiranje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti kod svih korisnika u svrhu utvrđivanja rezultata bavljenja zdravstveno usmjerenom tjelesnom aktivnosti., kao i izrada individualnih preporuka i programa za nastavak aktivnosti. Ciljana skupina korisnika navedenog projekta su rizične skupine tjelesno neaktivnih građana srednje i starije životne dobi (35 do 65 godina) koji uglavnom žive sjedilačkim načinom života zbog čega je kod njih znatno povećan rizik od raznih zdravstvenih tegoba uslijed nezdravog načina života – izjavio je prof.dr.sc. Damir Knjaz, voditelj projekta.

Očekivani rezultati provedbe ovog projekta su, između ostalog, značajan doprinos u poticanju zdravih životnih navika te u podizanju razine svijesti svih građana Zagreba o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje zdravlja te podizanje kvalitete života. Uslijed navedenog, može se zaključiti da će i jedan od rezultata također biti i smanjenje troškova zdravstvene skrbi kroz prevenciju nezdravog načina života te kvalitetniji život u Gradu Zagrebu.
 
Službena web stranica projekta Getfit4free je www.getfit4free.eu. Putem stranice moguće je dobiti sve informacije o ciljevima projekta, programima vježbanja, lokacijama i terminima vježbanja. Svi zainteresirani za projekt svoje prijave mogu poslati na e.mail: prijave.getfit4free@kif.hr

www.sjever.hr/zagreb.hr

30.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.