Now Reading:
Noć muzeja u Zaboku: Svemir u likovnom stvaralaštvu djece i mladih
Full Article 2 minutes read

Noć muzeja u Zaboku: Svemir u likovnom stvaralaštvu djece i mladih

Prigodan program povodom Noći Muzeja na temu ‘SVEMIR u likovnom stvaralaštvu djece i mladih’ uz tematsku likovnu radionicu na kojoj će sudjelovati pojedini učenici, predstavnici škola održat će se u petak, 31. siječnja.
Cilj ovoga projekta je objediniti likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije koje će zajedno s radovima učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok biti prikazano na reprezentativnoj izložbi u 17 sati u Gradskoj galeriji Zabok. Namjera je ujediniti i umrežiti osnovne škole županije u području kreativnih industrija te njihova participacija u aktualnim zbivanjima u kulturi i umjetnosti.
Projekt organizira Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i Pučko otvoreno učilište Zabok.

Program:

16.00 – 17.00
TEMATSKA LIKOVNA RADIONICA POVODOM OTVORENJA IZLOŽBE
Održat će se prigodna tematska likovna radionica povodom otvorenja izložbe, a na koju će biti pozvani učenici kao predstavnici škola koje sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji. Tema radionice, kao i same izložbe bit će “SVEMIR”.

17.00 – 20.00
SVEMIR U LIKOVNOM STVARALAŠTVU DJECE I MLADIH
Motiv / poticaj za izradu likovnih radova je SVEMIR. Svemir… u trenutku promišljanja tog pojma mislima se prebacujemo u bajkovite, neslućene, daleke, začudne, zastrašujuće a istovremeno veličanstvene, prostrane, nepoznate i apstraktne daljine… Izvlačimo iz svoje nutrine istraživača i znanstvenika, tog sumnjičavca, maštom prožetog stvaraoca, svjesnog svoje male uloge u veličanstvenom Svijetu.

Izložba ostaje otvorena do 2.ožujka 2020.

sjever.hr

29.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.