Now Reading:
ZAPREŠIĆ: Započela izgradnja nova školske dvorane u vrijednosti gotovo 25 milijuna kuna
Full Article 4 minutes read

ZAPREŠIĆ: Započela izgradnja nova školske dvorane u vrijednosti gotovo 25 milijuna kuna

Započela je izgradnja dugo očekivane nove trodijelne školske sportske dvorane Osnovne škole Antuna Augustinčića u Zaprešiću, ugovorene vrijednosti od 22 milijuna kuna, a završetak građevinskih radova i uređenja prostora oko dvorane, planiran je u proljeće 2021. godine.

S unutarnjim uređenjem i postavljanjem potrebne opreme, procjenjuje se da će ovo ulaganje doseći iznos od gotovo 25 milijuna kuna.

Razloga za zadovoljstvo posebno ima ravnateljica škole, Danijela Adžijević. „Učenici nižih razreda ne mogu ostvarivati nastavu tjelesne i zdravstvene kulture na način kako to nacionalni kurikulum propisuje, upravo zbog nedovoljnog i neadekvatnog prostora. Dugo se nadamo novoj dvorani i zahvaljujem Gradu što je prepoznao i uvažio naše potrebe te što napokon zajedno ulazimo projekt koji je od velikog značaja za naše učenike“, izjavila je ravnateljica. Napomenula je i da su školske sportske ekipe, iako nisu radile u primjerenim uvjetima, ipak postizale odlične sportske rezultate, a uvjerena je da će dobivanjem nove sportske dvorane njihove sposobnosti i više doći do izražaja.

„Sretan sam prvenstveno što će učenici napokon dobiti suvremenu i primjerenu dvoranu kakvu i zaslužuju, ali i svi građani Zaprešića još jedan prostor za svoje sportske aktivnosti. Uz to, ovaj će projekt na neki način biti kruna na dosadašnja ulaganja u obrazovne i sportske objekte.“ – poručio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Kada je riječ o ovoj vrsti ulaganja, samo u posljednjih godinu i pol ona su dosegnula iznos preko 40 milijuna kuna. Podsjetio je tako na obnovljen postojeći objekt Osnovne škole Kupljenovo te dograđen i opremljen novi dio sa sportskom dvoranom, energetski obnovljene OŠ Ljudevita Gaja i dio Dječjeg vrtića Maslačak, u potpunosti preuređene učionice i kabinete OŠ Antuna Augustinčića te prostorije starijeg dijela Dječjeg vrtića Vrtuljak. Temeljito je rekonstruiran glavni teren zaprešićkog prvoligaša NK Inter, rekonstruirana je gradska sportska dvorana Športsko-rekreativnog centra, a otvorene su logopedska i sportska ambulanta, tako da Zaprešićani niti ovakvu vrstu usluga više ne moraju tražiti izvan svog grada.

I Proračunom za 2020. godinu, naglasak je stavljen upravo na ulaganja u obrazovanje. Tako je, uz gradnju nove školske sportske dvorane, gotovo 25 milijuna kuna predviđeno samo za sufinanciranje smještaja djece u dječje vrtiće, a u sklopu ove demografske mjere, u ovogodišnjem proračunu su osigurana i sredstva za uvećanje iznosa subvencije Grada za smještaj djece u dječjim vrtićima drugih osnivača i u obrtima za obavljanje djelatnosti dadilja. I nadalje će se isplaćivati naknade za novorođenu i posvojenu djecu u iznosu od 2.500 kuna za prvorođeno dijete, za drugo dijete 5.000 kuna te za treće i svako sljedeće dijete 10.000 kuna. Uz to, nastavit će se osiguravati besplatni školski udžbenici i dopunski nastavni materijali za učenike osnovnih škola te sufinanciranje programa produženog boravka djece. Za djecu s poteškoćama u razvoju osigurani su pomoćnici u nastavi u osnovnim školama i asistenti u dječjim vrtićima, a nastavit će se i s uobičajenim dodjelama poticajnih nagrada učenicima s visokim postignućima na natjecanjima, stipendija učenicima i studentima te potporama udrugama koje provode programe za osnaživanje djece i mladih.

www.sjever.hr/zapresic.hr 28.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.