Now Reading:
Vozaču koji je usmrtio pješakinju i nije se zaustavio oduzeta vozačka, istraga u tijeku
Full Article 1 minutes read

Vozaču koji je usmrtio pješakinju i nije se zaustavio oduzeta vozačka, istraga u tijeku

hitna

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je provelo prvo ispitivanje i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv uhićenog hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.
Prema informacijama iz DORH-a postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak 19. siječnja 2019. oko 19,25 sati na cesti između mjesta Orehovica i Šemovec, upravljajući osobnim automobilom nesmotreno vozio suviše velikom brzinom koja nije bila prilagođena dometu vidljivosti i zbog toga udario u 48-godišnju pješakinju koja se nalazila na kolniku i preminula uslijed zadobivenih ozljeda. Osnovano se sumnja da je 58-godišnjak nakon udara vozilom u pješakinju nastavio vožnju bez zaustavljanja i udaljio se s mjesta nesreće.
Državno odvjetništvo odredilo je 58-godišnjaku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom na temelju zakonom propisane obavezne primjene blaže mjere umjesto istražnog zatvora, kojom se ostvaruje svrha otklanjanja opasnosti od ponavljanja kaznenih djela u prometu.

sjever.hr

28.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.