Now Reading:
NAJAVLJUJEMO Okrugli stol ”Depresivnost i usamljenost djece i mladih”
Full Article 2 minutes read

NAJAVLJUJEMO Okrugli stol ”Depresivnost i usamljenost djece i mladih”

Pučko otvoreno učilište Varaždin organizira okrugli stol pod nazivom ‘”Depresivnost i usamljenost djece i mladih” koji će se održati u četvrtak, 30. siječnja, s početkom u 18 sati, u dvorani kina Gaj (Ulica Ljudevita Gaja 1, Varaždin). Događanje je besplatno za svu zainteresiranu javnost.
 
Događanje će uvodnim predavanjem otvoriti Nebojša Buđanovac, socijalni pedagog i psihoterapeut te ravnatelj Crvenog križa Varaždinske županije, koji će ujedno biti moderator Okruglog stola. 
Uz njega sudjelovat će i Aleksandra Turković- Samobor, dr. med. spec. psihijatrije, subspec. dječje i adolescentne psihijatrije, stručna suradnica Odjela za zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije  i liječnica u Županijskoj bolnici Čakovec te mr.Irena Stipešević Rakamarić, dr. med. spec. javnog zdravstva, zamjenica ravnatelja ZZJZ  i voditeljica Djelatnosti za promicanje zdravlja i javnozdravstvenu medicinu.

Nakon okruglog stola publika će imati priliku za postavljanje pitanja i uključivanje u raspravu.

Ovaj okrugli stol prvo je u nizu ovogodišnjih događanja vezanih za aktivnosti u kinu Gaj koje se nadovezuju na mjesečne teme Filmskog kluba. Tema u mjesecu siječnju je individualizam na filmu. Sukladno tome, u siječnju su na redu u kinu Gaj filmovi ‘Lonely are the Brave’ (‘Usamljeni su hrabri’) i ‘The Fountainhead’ (‘Buntovnik’), a ovaj potonji na redu je u 20:30h odmah nakon okruglog stola. Cijena ulaznice za Filmski klub iznosi 15,00 kn.

Cilj Filmskog kluba kina Gaj je približiti filmsku povijest široj publici upućivanjem na značajna filmska djela. Želja je nanovo promišljati probleme koje su otvorili uvaženi filmski autori i učiti iz njihovog iskustva doživljavanja svijeta. Događanja poput ovog okruglog stola trebala bi potaknuti na promišljanje društveno važnih tema, posebno na razini lokalne zajednice, ali i šire.    

www.sjever.hr

28.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.