Now Reading:
MURSKO SREDIŠĆE: U staroj školi uređuje se nova gradska vijećnica u kojoj će se ujedno odvijati i civilna vjenčanja
Full Article 3 minutes read

MURSKO SREDIŠĆE: U staroj školi uređuje se nova gradska vijećnica u kojoj će se ujedno odvijati i civilna vjenčanja

U zgradi stare škole koja je sagrađena 1926. godine djelovala je Osnovna škola. Izgradnjom nove Osnovne škole šezdesetih godina u zgradi stare škole odvijala se nastava nižih razreda te razni tečajevi i slične aktivnosti. Devedesetih godina s radom je u tom prostoru započeo gradski dječji vrtić „Maslačak“.

Već prilikom izrade projekata za izgradnju novog dječjeg vrtića plan je bio da se u prostorije stare škole, nakon preseljenja dječjeg vrtića, preseli gradska uprava. Zgrada starog vrtića je jedan od reprezentativnijih objekata na području grada koja je svojom lokacijom i izgledom idealna za gradsku upravu.

Ovaj mjesec s radom je započeo novoizgrađeni dječji vrtić te je zgrada stare škole oslobodila svoje prostore. Nakon preseljenja dječjeg vrtića „Maslačak“ krenulo se u uređenje unutrašnjosti zgrade. U tijeku je izrada idejnog projekta unutrašnjeg uređenja prostorija. U I. fazi uredit će se gradska vijećnica u prizemlju koja će ujedno služiti kao prostorija za civilna vjenčanja. U Republici Hrvatskoj brak se može sklopiti u građanskom obliku (pred matičarom) i u vjerskom obliku s učincima građanskog braka (brak se sklapa pred službenikom vjerske zajednice koja s RH ima uređene pravne odnose). Civilna vjenčanja koja su dugo bila isključivo priznata kao službeno priznati brak u Murskom Središću su se odvijala u matičnom uredu. Matični ured trenutno ureduje u prostorima porezne uprave. Obzirom što je vlasništvo te zgrade predmet sudskog spora te što je dosadašnji ured državne uprave po novom ustroju dio županije potrebno je naći novu lokaciju kako bi matični ured mogao nesmetano raditi u našem gradu.

Matični ured stoga će se preseliti iz porezne uprave u prostorije sadašnje gradske uprave čim se gradska uprava sa sadašnje lokacije preseli u novu uređenu zgradu stare škole. U uredu matičnog ureda na novoj lokaciji neće postojati uvjeti za upriličiti vjenčanje. Zgrada stare škole sa novouređenom reprezentativnom novom gradskom vijećnicom biti će najprimjereniji prostor za takav svečani čin.

Uz matični ured predviđeno je da prostore u sadašnjoj gradskoj upravi dobiju i ured za legalizaciju koji bi u bliskoj budućnosti morao obavljati i sve ostale poslove uključujući i izdavanje građevinskih dozvola, te novi ured za gospodarstvo a koji je vrlo potrebit za obrtnike, trgovine, lokale itd. Uz njih želja je u te prostore dovesti i ispostavu HZMO i ispostavu HZZO, te upravu komunalnog poduzeća Murs-ekom kako bi građani imali uslugu na jednom mjestu.

Procijenjena vrijednost kompletnog uređenja prostorija u zgradi iznosit će oko 300.000,00 kuna, dok se vrijednost radova I. faze procjenjuje na 60.000,00 kuna s radovima i namještajem.

www.sjever.hr 28.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.