Now Reading:
Samoborci osigurali karte za europsko prvenstvo
Full Article 2 minutes read

Samoborci osigurali karte za europsko prvenstvo

Kroz sustav izbornih turnira i priprema nacionalne selekcije svoje mjesto u juniorskoj reprezentaciji Hrvatske, koja će nastupiti na Prvenstvu Europe u Budimpešti od 6. do 9. veljače 2020. osigurali su Jakov Fember (junior do 61 kg) i Dino Šimunec (junior do 68 kg).

Oba samoborska juniora su, nakon osvajanja titule državnog prvaka, imali i vrlo zapažen uspjeh na izbornom turniru u Samoboru (Grand Prix Croatia), čime su ostvarili veliku bodovnu prednost ispred svojih konkurenata.

Jakov je u Samoboru izgubio u osmini finala rezultatom 0:1, ostvarivši prije toga dvije nadmoćne pobjede, dok je Dino u konkurenciji 67 juniora osigurao finale kroz 4 pobjede. U finalu nije mogao nastupiti radi ozljede ligamenata koljenskog zgloba te je predao meč.

Za žaliti je što kadetski državni prvak Ivan Terihaj (do 70 kg) nije uspio na domaćem terenu ostvariti plasman koji bi ga odveo u Budimpeštu, a razlog je neoprezan udarac u bradu suparnika iz Italije koji je, nažalost, prošao s lomom vilice. Diskvalifikacija Ivana i nemogućnost nastavka natjecanja borca iz Italije udaljila je odličnog samoborskog borca od Prvenstva Europe.

U srijedu 22. siječnja, u Daruvarskim toplicama počele su završne pripreme reprezentacije, a trajat će do 27. siječnja, nakon čega će reprezentativci finiširati svoju formu u matičnim klubovima.

www.sjever.hr/samobor.hr 27.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.