Now Reading:
Ministar Horvat dio Plenkovićeva tima? Čeka ga mjesto potpredsjednika stranke?
Full Article 2 minutes read

Ministar Horvat dio Plenkovićeva tima? Čeka ga mjesto potpredsjednika stranke?

HBOR VZ HORVAT

Nakon što su u javnosti zajednički istupili Miro Kovač, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava te Davor Ivo Stire, trojac koji želi preuzeti vodstvo HDZ-a na slijedećim izborima, uskoro se očekuje i da aktualni predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković objavi svoj tim odnosno ljude koje vidi kraj sebe u eventualnom novom mandatu na čelu stranke.

Podsjetimo, u subotu je Kovač potvrdio da će se kandidrati za predsjednika stranke, Penava će istaknuti kandidaturu za zamjenika, a Davor Ivo Stier za jedno od potpredsjedničkih mjesta.

Prema pisanju nacionalnih medija Plenković na mjestu zamjenika računa na nekoga između Ive Anušića, osječko-baranjskog župana, koji je bio na čelu stožera Kolinde Grabar Kitarović te ministra Tome Medveda. Što se tiče potpredsjedničkih mjesta, neslužbeno se doznaje, da bi se kao kandidati na tom mjestu trebali naći Oleg Butković ali i međimurski ministar gospodarstva Darko Horvat.

Jedino što se službeno zna da će na čelu Plenkovićeva stožera biti ministar obrane Damir Krstičević.

– Iako se neću kandidirati ni za jednu od tih šest pozicija koje se biraju neposredno, glasovima svih članova i članica HDZ-a, dajem punu potporu kandidaturi Andreja Plenkovića. Pomoći ću mu na sve načine da osvoji još jedan četverogodišnji predsjednički mandat – rekao je u nedjelju za Jutarnji list Damir Krstičević.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 27.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.