Now Reading:
Habijan: Postavljanjem bukobrana oko transformatora Elektra Varaždin pokazala da vodi računa o zajednici
Full Article 2 minutes read

Habijan: Postavljanjem bukobrana oko transformatora Elektra Varaždin pokazala da vodi računa o zajednici

Hrvatska elektroprivreda završila je još jednu veliku investiciju u gradu Varaždinu – rekonstrukciju trafostanice 35/10(20) kV Varaždin 1 u Ulici Stjepana Vukovića, investiciju vrijednu skoro 10 milijuna kuna.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan zahvaljuje HEP-u što kontinuirano provodi radove na području grada Varaždina i prigradskih naselja.
– To uvelike pridonosi i samoj sigurnosti opskrbe stanovnika. Ovo je doista velika investicija koja se možda i ne vidi izvana, ali radi se o suvremenoj tehnologiji. Posebno mi je drago da je HEP vodio računa, a govorim s pozicije predsjednika Gradskog vijeća, i o onome što se na samom Vijeću raspravlja. Prije nekoliko mjeseci na gradskom je vijeću postavljeno pitanje buke koja dolazi s ove trafostanice. Oko transformatora je postavljen bukobran i prema zadnjim mjerenjima buka je unutar dozvoljenih granica. Ljude koji ovdje žive to može samo veseliti – istaknuo je Habijan.
Trafostanica 35/10 kV Varaždin 1 izgrađena je i puštena u rad 1961. godine. Rekonstrukcija je omogućila buduće uvođenje 20 kV napona, izvršena je zamjena dotrajalog 10 kV i 35 kV postrojenja, opremanje postrojenja suvremenim zaštitnim uređajima i daljinski nadzor.

Zdenko Đula, direktor HEP-ODS Elektra Varaždin, označio je ovu investiciju jednim od značajnih ulaganja HEP-ODS-a na području grada Varaždina.
– Značajno smo podigli sigurnost opskrbe i modernizirali opremu. Puno je investirano i to je jedan od najsuvremenijih objekata koje imamo u sustavu. Posebno ističem da smo napravili i zaštitni bukobran oko postojećih transformatora, koji će u budućnosti biti ukinuti, jer napuštanjem transformacije 35/10 i uvođenjem jedinstvenog napona 20 kV izgubit će se potreba za tim transformatorima – rekao je Đula dodavši da je krajem prošle godine obavljen tehnički pregled i očekuje se izdavanje uporabne dozvole.

Nakon trafostanice u Ulici Stjepana Vukovića, Elektra nastavlja s investicijskim ciklusom na sanaciji i obnovi mreža.
– Ove godine na području Grada Varaždina imamo u planu investicije u dvije mreže. Jedna se odnosi na Zbelavu, na strujni izlaz prema Varaždinu do pruge, a druga na trafostanicu Kućan Donji 3, strujni izlaz prema Varaždinu. Ukupna vrijednost tih investicija iznosi malo manje od 800.000 kuna i u planu je to odraditi do kraja ove godine – najavio je direktor varaždinske Elektre.

www.sjever.hr

27.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.