Now Reading:
Dolazi kiša i porast temperature
Full Article 2 minutes read

Dolazi kiša i porast temperature

kisa

Prema prognozi DHMZ-a danas u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice i maglovito. Moguće vrlo slabe oborine, ponajprije na istoku. Na Jadranu djelomice sunčano, a još ujutro na jugu ponegdje kiša. Vjetar većinom slab, a u gorju krajem dana umjeren jugozapadnjak. Na Jadranu će umjeren, na otvorenom moru jak sjeverozapadnjak slabjeti i popodne na sjevernom dijelu okrenuti na jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od -1 do 3, a na Jadranu od 6 do 11°C. Najviša dnevna između 4 i 8, a na Jadranu 11 i 15 °C.
Iako će biometerološke prilike u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne, u unutrašnjosti su zbog magle u jutarnjim satima moguće manje tegobe kod plućnih i srčanih bolesnika. Tegobe od kojih su meteoropati i kronični bolesnici patili prethodnih dana će biti slabije izražene u većem dijelu dana. Potkraj dana je kod osjetljivih meteoropata, uglavnom u zapadnim predjelima zemlje, ponovo moguće jačanje tegoba.
U noći na utorak naoblačenje s kišom, lokalno u gorju i izraženijom, a na Jadranu može i zagrmjeti. U srijedu smirivanje i djelomično razvedravanje, ali će još biti pokojeg pljuska. U četvrtak pretežno sunčano, ujutro u unutrašnjosti s maglom. U utorak će puhati umjeren, u gorju i na sjevernom Jadranu i vrlo jak jugozapadnjak, a u Dalmaciji mjestimice jako jugo. U srijedu umjeren zapadnjak i jugozapadnjak. a na moru i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka na Jadranu bez znatnije promjene, a na kopnu u porastu.

n.kalajdžija / sjever.hr

27.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.