Now Reading:
ĐURĐEVAC: U tijeku radovi na izgradnji nove zgrade teniskog kluba
Full Article 3 minutes read

ĐURĐEVAC: U tijeku radovi na izgradnji nove zgrade teniskog kluba

Kontinuirani rad i  izvrsne rezultate naših tenisača te ulaganje u sportski infrastrukturu na području grada prepoznao je i Središnji državni ured za šport koji je odobrio 420.000,00 kuna za projekt, a preostali dio sredstava osigurao je Grad Đurđevac u proračunu.

Radove na uređenju zgrade teniskog kluba jučer su obišli gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud te predstavnici izvođača radova.

Vrijednost projekta iznosi oko milijun kuna, a njime su već izgrađena dva nova teniska terena. Izgrađena je zgrada tenis kluba koja se sastoji od prostorija kluba, dvije svlačionice s kupaonicama i dva spremišta za opremu. Osim toga, objekt ima i nenatkrivenu terasu površine 30 m2 koja će ujedno služiti i kao tribina s koje će gledaoci moći pratiti teniske mečeve. Trenutno su u tijeku radovi na unutarnjem uređenju prostora nakon čega kreću radovi na izvedbi fasade, uređenju okoliša te opremanju prostora.

Tenis je u Đurđevcu prisutan od daleke 1928. godine dok je prvi teniski klub u Đurđevcu osnovan 1983. godine, kada se krenulo i s izgradnjom teniskih terena. Danas je u Teniski klub Đurđevac i njegove aktivnosti uključeno 60-oro djece u školi tenisa (školska djeca) i  igraonici tenisa (vrtićka djeca) te 40 članova rekreativaca. Iz godine u godinu Teniski klub Đurđevac se razvija u svim smjerovima, ima sve veći broj natjecatelja, sudjeluje na turnirima, ali i postiže sve značajnije rezultate.

Provedbom projekta Đurđevac će osigurati tenisku infrastrukturu te dodati još jednu stavku u svoju ponudu sportske turističke destinacije.

www.sjever.hr/djurdjevac.hr 26.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.