Now Reading:
13. Dan mimoza na Cvjetnome trgu
Full Article 1 minutes read

13. Dan mimoza na Cvjetnome trgu

Zagreb

Nizom aktivnosti, u subotu je na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježen Dan mimoza, a u ime Grada, podršku javnozdravstvenoj humanitarnoj kampanji i ove je godine dao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Gradonačelnik je naglasio kako da je u borbi protiv raka vrata maternice najvažniji redoviti odlazak kod ginekologa i cijepljenje protiv HPV virusa koji je glavni uzročnik raka vrata maternice. Istaknuo je da Grad Zagreb ulaže velike napore u preventivne programe za očuvanje zdravlja žena općenito.

Dan mimoza već 13. godinu zaredom, organizira Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Hrvatskom ligom za borbu protiv raka, Udrugom za pomoć ženama u prevenciji i liječenju raka vrata maternice Zdravka te Udrugom Sveti Juraj, a sve s ciljem isticanja važnosti nevladinih udruga u promicanju edukacije o prevenciji HPV infekcije i raka vrata maternice te prikupljanja donacija za rad udruga putem prodaje mimoza.

Podsjetimo, ova humanitarna akcija se održava u sklopu Europskog tjedna za prevenciju raka maternice, na temelju odluke Hrvatskog sabora, koji je Dan mimoza proglasio i Nacionalnim danom borbe protiv raka maternice.

sjever.hr

26.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.