Now Reading:
KOPRIVNICA: Vrtićanci, mladi, umirovljenici – svi na jednom mjestu i svi odlično surađivali na projektu
Full Article 2 minutes read

KOPRIVNICA: Vrtićanci, mladi, umirovljenici – svi na jednom mjestu i svi odlično surađivali na projektu

projekt

Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ u proteklih pet dana bili su domaćini LTT (Learning Teaching Training) projektne aktivnosti, koja je u petak završila u Domu mladih u Koprivnici. Šest ekipa od šest članova – predstavnika partnera iz Poljske, Slovenije, Italije i domaćina, radilo je na lančanom pokusu pod mentorstvom predstavnika koordinatora projekta Ljudske univerze Jesenice, Katarine Bertoncelj.

Gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić prilikom obilaska sudionika u projektu, dobio je čast prvi pustiti lopticu, a izrazio je i zadovoljstvo zbog ovakvog vida međugeneracijske suradnje i solidarnosti.

Cilj projekta bila je izrada lančanog pokusa, pri čemu je loptica uspješno prošla cijeli zadani put što je pratila naizmjenična pjesma sudionika, otpjevana u grupama koje su činili sudionici različitih zemalja. Vrtićarci poredani uz stol bili su oduševljeni, a cjelokupno druženje zaključeno je gromoglasnim pljeskom.

Dosad su u projektu već održane tri LTT aktivnosti, i to u Sloveniji (Trbovlje), Italiji (Avezzano) i Poljskoj (Gdansk). Nakon Koprivnice će se u svibnju ove godine održati posljednja LTT aktivnost u Jesenicama u Sloveniji, a u mjesecu završetka projekta, u rujnu ove godine, Pučko otvoreno učilište Koprivnica i Dječji vrtić „Tratinčica“ će biti domaćini posljednjeg projektnog sastanka.

www.sjever.hr 25.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.