Now Reading:
Udruzi Nada uz pomoć Projektnog ureda za EU fondove odobren projekt vrijedan 203.825 kuna
Full Article 3 minutes read

Udruzi Nada uz pomoć Projektnog ureda za EU fondove odobren projekt vrijedan 203.825 kuna

Ukoliko prva godina provedbe bude uspješna, Udruzi će se istovjetan iznos dodijeliti za drugu i treću godinu provedbe čime su stvoreni preduvjeti da Nada od Nacionalne zaklade u trogodišnjem periodu dobije 611.475,00 kuna bespovratnih sredstava

Udruga udomitelja Nada Ivanec i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva potpisali su Ugovor o financiranju vrijedan 203.825,00 kuna.
Odobrenim financijskim sredstvima sufinancira se institucionalna podrška Udruzi odobrena kroz Javni poziv „Institucionalna podrška udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile navedeni oblik podrške za 2019.“

Upriličenom svečanom potpisivanju Ugovora ispred udruge Nada prisustvovala je predsjednica Mladenka Ravenski, a ugovore je svim korisnicima uručila upraviteljica Zaklade Cvjetana Plavša-Matić.

Posebno veseli to što će se odobren iznos dodijeliti udruzi Nada u naredne tri godine. Naime, ukoliko prva godina provedbe bude uspješna, Udruzi će se istovjetan iznos dodijeliti za drugu i treću godinu provedbe čime su stvoreni preduvjeti da Nada od Nacionalne zaklade u trogodišnjem periodu dobije 611.475,00 kuna bespovratnih sredstava!
Za udrugu Nada projektni je prijedlog u cijelosti pripremio i aplicirao Projektni ured za EU fondove, a koji djeluje u sklopu Poslovne zone Ivanec d.o.o. Projektni prijedlog izrađen je besplatno. Navedena usluga i proaktivan način rada, orijentiran na poticanje udruga ka korištenju bespovratnih sredstava, potpora je Grada Ivanca za razvoj i stabilizaciju udruga koje djeluju na njegovom području.
Projekt je prijavljen u kategoriji financijske podrške do 300.000,00 kuna, a o uspjehu prijave govori i podatak da je u navedenoj kategoriji odobreno tek deset projekata iz cijele Hrvatske.

Odobren iznos Udruga će koristiti za troškove plaća zaposlenika – dvije učiteljice i socijalne radnice, režijske troškove, a Udruzi će se pokriti trošak goriva i registracija za službeno vozilo.
Dodijeljena podrška potvrda je i priznanje udruzi Nada na kontinuiranom radu na pripremi i provedbi EU i nacionalnih projekata. Bogato projektno iskustvo, kao i brojne nagrade i priznanja koje je Udruga primila, ovoga je puta prepoznala i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. 
Tijekom postupka evaluacije Udruzi je uslijedio i posjet predstavnika Zaklade koji su na terenu izvršili nadzor rada i financijskog poslovanja Udruge, a nakon čega je projekt i odobren za financiranje. 

Za svoj rad i način vođenja poslovanja Udruga je dobila pozitivne ocjene uz pohvale predstavnika Zaklade.
Uspješna suradnja Projektnog ureda za EU fondove i udruge Nada time će se nastaviti kroz provedbu i praćenje projekta u narednom razdoblju.

www.sjever.hr

24.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.