Now Reading:
POJAČANA POLICIJSKA KONTROLA Dva vozila isključena iz prometa, savjesnim vozačima strugalica!
Full Article 2 minutes read

POJAČANA POLICIJSKA KONTROLA Dva vozila isključena iz prometa, savjesnim vozačima strugalica!

S obzirom da uz vozača i vozilo predstavlja bitan čimbenik sigurnosti prometa na cestama, nužna ja njegova tehnička ispravnost, kao i korištenje zimske opreme na vozilima u vrijeme zimskog razdoblja

U srijedu, 22. siječnja na širem varaždinskom području, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin, proveli su pojačani nadzor tehničke ispravnosti vozila i korištenja zimske opreme.

S obzirom da uz vozača i vozilo predstavlja bitan čimbenik sigurnosti prometa na cestama, nužna ja njegova tehnička ispravnost, kao i korištenje zimske opreme na vozilima u vrijeme zimskog razdoblja.
Tijekom pojačanog nadzora, policijski službenici prioritetno su nadzirali korištenje zimske opreme i tehničku ispravnost vozila na zimskim dionicama ceste (D-2 Dubrava Križovljanska – Varaždin – Turčin i autocesti A-4 Varaždin – Mirkovec). Od 39 vozila obuhvaćenih nadzorom, jedno osobno i jedno kombi vozilo upućeno je na izvanredni tehnički pregled, pri čemu su kod oba vozila utvrđene i opasne tehničke neispravnosti, zbog kojih su vozila isključena iz prometa uz oduzimanje registarskih pločica.

Osim navedenog, tijekom akcije utvrđena su i 2 prekršaja nekorištenja zimske opreme, 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisnog prijevoza djeteta u vozilu, 1 prekršaj nekorištenja svjetala tijekom vožnje, 1 prekršaj nepoštivanja prometnog znaka, te jedan ostali prekršaj. 

„Vrijedi istaknuti kako su tijekom akcije svi nadzirani vozači posjedovali zimsku opremu na vozilima na zimskim dionicama ceste te su tom prilikom svi vozači koji nisu počinili prometni prekršaj, od strane policijskih službenika darivani strugalicom za čišćenje vjetrobranskog stakla ili privjescima”, izvijestili su iz PU varaždinske.

www.sjever.hr

24.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.