Now Reading:
Novo ruho Doma kulture, gradonačelnik Janči najavio: uskoro kreće i unutarnje uređenje te uređenje okoliša
Full Article 2 minutes read

Novo ruho Doma kulture, gradonačelnik Janči najavio: uskoro kreće i unutarnje uređenje te uređenje okoliša

Prošli tjedan završili su radovi na energetskoj obnovi Doma kulture u Đurđevcu, a novoobnovljenu zgradu obišli su gradonačelnik Hrvoje Janči i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje, uređenje i komunalne djelatnosti Dejan Đud.

Projektom energetske obnove popravljeno je krovište, izrađena je toplinska zaštita vanjske ovojnice zgrade, ugrađena je nova stolarija, postavljen je novi moderni i energetski učinkovitiji sustav rasvjete te postavljen. sustav centralnog grijanja čime se očekuje ušteda energije čak do 88%.
Vrijednost projekta iznosila je nešto više od 3,6 mil. kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje u ukupnom iznosu od 2,9 mil. kuna dok je ostali dio bio osiguran u proračunu.

Prostor Doma kulture tijekom godine koristi se za održavanje brojnih manifestacija u organizaciji Grad Đurđevca i Turističke zajednice te ga koriste brojne ustanove i udruge za svoje aktivnosti. Podsjećamo da je Dom kulture godinama bio neučinkovit zbog jednostrukih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja. Ulaganjem u energetsku obnovu osigurani su bolji uvjeti za odvijanje kulturnog života u gradu, od kazališnih predstava, nastupa KUD-a, glazbene škole i svega ostaloga.

-Kako je naš Dom kulture dobio novi vanjski izgled, želja nam je da uredimo i opremimo unutarnje prostore i to do Đurđeva. Cilj nam je da prostor Doma kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato smo planirali multifunkcionalno opremiti veliku dvoranu kako bi se tu mogle održavati i konferencije, razne priredbe, ali i u budućnosti kino projekcije. Prijavili smo i projekt unutarnjeg uređenja prostorija udruga koje djeluju u Domu kulture kako bi se i njima osigurali bolji uvjeti za rad, a vrijednost tog projekta iznosi 1,4 mil. kuna- rekao je gradonačelnik Janči.
-Inkubator i okoliš oko njega dali su novi izgled našem centru, stoga nam je želja zadržati taj stil te ćemo na taj način urediti i okoliš oko Doma kulture, a projekt uređenja okoliša uskoro će biti gotov – rekao je Janči.

www.sjever.hr/djurdjevac.hr

24.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.