Now Reading:
JE LI ZIMA GOTOVA? Još danas jutarnji minus, a onda sve toplije – u utorak „luda” temperatura!
Full Article 2 minutes read

JE LI ZIMA GOTOVA? Još danas jutarnji minus, a onda sve toplije – u utorak „luda” temperatura!

Brojni su portali objavili da su gotovo svi prognostičari složni u ocjeni kako je sa zimom u našim krajevima gotovo. Je li doista tako, vidjet ćemo, ali da će narednih dana biti toplije, to je činjenica!

Danas će, prema najavama DHMZ-a, biti djelomice sunčano, u nizinama u prvom dijelu dana često s maglom i niskim oblacima koji se osobito na istoku i u Podravini mogu i dulje zadržati. Poslijepodne sa zapada postupno sve više oblaka, a krajem dana na Jadranu može mjestimice pasti malo kiše. Vjetar uglavnom slab, u gorju i umjeren jugozapadni, a na Jadranu će zapuhati umjereno jugo i u drugom dijelu dana pojačati.
Najniža jutarnja temperatura zraka od -9 do -4, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna većinom između 3 i 8, na istoku i u Podravini moguće i niža, a na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 11 i 16 °C.

Izgledi vremena

Narednih će dana biti umjereno i pretežno oblačno. Uglavnom će tijekom vikenda, i osobito na Jadranu i uz njega, povremeno biti kiše, na jugu u nedjelju moguće i pljuskova s grmljavinom. U unutrašnjosti ujutro mjestimice magla, pogotovo u subotu na istoku. Vjetar uglavnom slab, u gorju u petak umjeren, na udare i jak, jugozapadni i južni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo u subotu okrenuti na sjeverozapadnjak.
Ujutro manje hladno, dnevna temperatura bez veće promjene. Novi će tjedan, prema svemu sudeći, donijeti više temperature, posebice u utorak, kada bi se u unutrašnjosti živa u termometru mogla popeti i do 12 ili čak 13 Celzijevih stupnjeva!

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. U jutarnjim će satima biti hladno uz mjestimičnu maglu u unutrašnjosti, pa upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Danju se kod osjetljivijih ljudi na vrijeme, najprije na zapadu zemlje, može javiti glavobolja, slabije raspoloženje i tegobe sa snom u noći na subotu.

www.sjever.hr/dhmz

24.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.