Now Reading:
U Koprivnici održan okrugli stol na temu obrazovanja romske djece i mladih
Full Article 2 minutes read

U Koprivnici održan okrugli stol na temu obrazovanja romske djece i mladih

U OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, u srijedu je održan okrugli stol u sklopu projekta „(O)drži korak: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice“, a na temu Postignuće i održivost projekta kojeg je nositelj Udruga Roma Korak po Korak.

Projekt je to kojeg sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a partneri u projektu su OŠ „Fran Koncelak“ Drnje, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Pučko otvoreno učilište „Korak po korak“, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.
Ravnatelji škola partnera projekta, socijalni pedagozi, knjižničari, roditelji i učenici, sudjelovali su u zanimljivoj i korisnoj raspravi te prezentacijama postignutih rezultata kroz vrijeme trajanja projekta koji je započeo 1. ožujka 2019., a završava 28. veljače 2020. godine. U ime Grada Koprivnice na okruglom stolu prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, a u ime Koprivničko-križevačke županije, zamjenik župana Ratimir Ljubić.

312 učenika, tridesetak učitelja i stručnih suradnika iz dvije partnerske škole steklo je saznanja dinamike stvaranja i utjecaja stereotipa i predrasuda spram pripadnika ranjivih skupina. Razvili su kompetencije za promjenu školskog okruženja u cilju stvaranja jednakih šansi za svako dijete. Sudionici edukacije „Odgoj za različitosti i poučavanje djece kojoj hrvatski nije prvi jezik“ su razvili kompetencije za rad s djecom koja ne govore hrvatski jezik kod kuće.

www.sjever.hr/koprivnica.hr

23.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.