Now Reading:
Rotarijanci opet u akciji – donirali uređaje Općoj bolnici Varaždin
Full Article 2 minutes read

Rotarijanci opet u akciji – donirali uređaje Općoj bolnici Varaždin

Odjelu otorinolaringologije Opće bolnice Varaždin danas je uručena još jedna vrijedna donacija – novi oksimetar i EKG uređaj

Donaciju su djelatnicima odjela uručili članovi Rotary cluba Varaždin 1181 na čelu s predsjednikom kluba, Raymondom Rojnikom.
-Mi smo uvijek na raspolaganju za ovakve donacije i akcije. Smatramo to našom odgovornošću i osjećamo potrebu pomoći bolnici kad god je to potrebno i moguće – istaknuo je Rojnik prilikom primopredaje.

O važnosti ove donacije govorio je i ravnatelj bolnice, Nenad Kudelić:
-Izuzetno smo vam zahvalni na ovoj donaciji, drago nam je da šira zajednica prepoznaje potrebe naše bolnice. Svaki je doprinos važan i drago nam je da ste odabrali upravo nas i baš ovaj odjel kao važnu kariku u Varaždinskoj bolnici. Hvala svima koji su se aktivirali u nabavci uređaja.

Voditelj odjela Otorinolaringologije, Davor Skok naglasio je kako je nabavak EKG-a veoma važan upravo zbog onih najkritičnijih pacijenata koji ponekad nemaju vremena za odlazak na drugi odjel, već se EKG mora obaviti na licu mjesta, dok oksimetar precizno mjeri količinu kisika u krvi i efikasnost disanja pacijenata.
Vrijednost donacije iznosi dvanaest tisuća kuna, a okupljeni su Rotarijanci naglasili kako ovo nije posljednja ovakva donacija odjelima Varaždinske bolnice.

www.sjever.hr

23.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.