Now Reading:
Gradonačelnik Jakšić potpisao ugovore vrijedne 1,3 milijuna kuna za 11 obrta za čuvanje djece
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Jakšić potpisao ugovore vrijedne 1,3 milijuna kuna za 11 obrta za čuvanje djece

Gradonačelnik Mišel Jakšić potpisao je nove ugovore s vlasnicima jedanaest obrta za čuvanje djece na području grada Koprivnice, a to su Točkica, Mali anđeli, Anđeli, Leptirić, Bakino dvorište, Iskrice, Dedo medo, Potica, Zvjezdice, Dječji raj i Beine.

– U samom smo vrhu po izdvajanjima za obrte za čuvanje djece i po broju dadilja u Hrvatskoj, odmah iza Zagreba, ali s njima se ne možemo mjeriti niti uspoređivati zbog veličine, što će u konačnici reći da smo prvi – , rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te se pri tome posebno zahvalio dadiljama.
– Stalno ističemo da Koprivnica pomiče granice ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje, a to ne bismo mogli bez vas. Imate veliku i važnu društvenu ulogu, a pokrećete i poduzetništvo te zapošljavate nove ljude. Mnogo značite našem gradu i roditeljima djece koju čuvate –  zaključio je gradonačelnik Jakšić.

Grad Koprivnica sufinancira obrte za čuvanje djece sukladno osiguranim financijskim sredstvima u svom Proračunu i to mjesečno po djetetu za djecu od šest mjeseci do dana navršene jedne godine života – u iznosu od 2.000,00 kuna, za djecu od dana navršene jedne godine života do dana obveznog upisa u redovan program predškolskog odgoja i obrazovanja – u iznosu od 1.000,00 kuna i za djecu s teškoćama u razvoju – u iznosu od 2.000,00 kuna. U 2020. godini u Proračunu Grada osigurano je 1.296.000,00 kuna za sufinanciranje obrta za čuvanje djece.

Podršku Grada Koprivnice i dobru suradnju s Udruženjem obrtnika Koprivnica istaknula je i njihova tajnica Jasmina Markota.
– Brojke dovoljno govore, nismo skloni samohvali, ali time se moramo pohvaliti. Svima nam je u interesu da Koprivnica bude grad djece. Isto tako važno je da Grad podupire sve obrtnike, a partnerskim odnosom koji imamo, uspijevamo riješiti sve probleme – zaključila je Jasmina Markota.
Snježana Smolak, vlasnica obrta Točkica, istaknula je povjerenje koje dobivaju od roditelja.
– Roditelji imaju puno povjerenje u nas i to nam je najveća podrška da idemo dalje s ovim poslom. Važna nam je i potpora Grada bez koje bi zaista bilo jako teško održati visoke standarde kvalitete koje uživaju naša djeca –  istaknula je Snježana Smolak.

Potpisivanju ugovora uz gradonačelnika Mišela Jakšića, nazočili su i njegova zamjenica Melita Samoborec, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić i pročelnik Ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

www.sjever.hr/koprivnica.hr

23.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.