Now Reading:
GOSPODARSKI KRIMINAL Izdavao lažne narudžbenice i tako si „priskrbio” više od 100 tisuća kuna
Full Article 2 minutes read

GOSPODARSKI KRIMINAL Izdavao lažne narudžbenice i tako si „priskrbio” više od 100 tisuća kuna

Policijski službenici Policijske postaje Novi Marof dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 34 godina koji živi u okolici Novog Marofa.

Sumnja se da je kao zaposlenik, odnosno prodajni predstavnik poduzeća kojem je sjedište u Ivancu od 26. kolovoza 2013. do 29. rujna 2017. godine u više navrata sastavio lažne narudžbenice u ime trgovačkog društva kojem je sjedište u Ivancu. Na taj je način od poduzeća kojem je sjedište u Raši u ime poduzeća iz Ivanca naručivao razni građevinski materijal koji je dalje preprodavao, a dobiveni novac zadržao za sebe, pričinivši materijalnu štetu poduzeću iz Ivanca za više od sto tisuća kuna.
Protiv osumnjičenog podnijeta je kaznena prijava za kaznena djela Krivotvorenje službene isprave i Pronevjera.

Novomarofska je policija dovršila i kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim muškarcem, odgovornom osobom poduzeća iz Remetinca.
Sumnja se da je kao odgovorna osobe poduzeća od veljače 2017. do 31. prosinca 2019. godine na području eksploatacijskog područja Podevčevo obavljao rudarske poslove na eksploataciji mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena otkopavanjem iz ležišta izvan završnih granica određenih glavnim rudarskim projektom eksploatacije dolomita bez ugovora o koncesiji. Kako je utvrđeno, eksploatirao je oko 5300 metara kubnih mineralne sirovine vrijednosti oko 130 tisuća kuna. Protiv osumnjičenog podnosi se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Protupravna eksploatacija rudnog blaga.

www.sjever.hr

23.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.