Now Reading:
Varaždin bi mogao nakon 2009. opet vidjeti Svjetsko prvenstvo u rukometu!!!
Full Article 2 minutes read

Varaždin bi mogao nakon 2009. opet vidjeti Svjetsko prvenstvo u rukometu!!!

rukomet

Dok s nestrpljenjem iščekujemo odlazaka naših rukometaša u Stockholm gdje su osigurali nastup za medalje s druge strane u tijeku su pripreme za prvenstva koja slijede. A jedno od tih prvenstava uskoro bi moglo biti u Hrvatskoj.

Naime, Hrvatski rukometni savez kandidirao se za domaćinstvo svjetske smotre. Učinio je to zajedno sa Norveškom i Danskom, a riječ je o Svjetskom prvenstvu u rukometu 2025. godine. Već ranije pričalo se da će se Hrvatska sama kandidirati za to natjecanje kao što je bilo 2009. dok su s druge strane zajedničku kandidaturu najavili Danska, Norveška i Švicarska. Budući je Švicarska otpala Hrvatska se dogovorila sa Norveškom i Danskom i kandidatura je tu.

A ukoliko kandidatura prođe Varaždin bi nakon 2009. ponovo mogao biti sudionik tog Svjetskog prvenstva. Naime, hrvatski gradovi u kojima bi se igrale utakmice te svjetske smotre su Zagreb, Split, Poreč i Varaždin te, prvi put, Dubrovnik, ali pod uvjetom da se sagradi dvorana od barem 5000 sjedećih mjesta. Otkrio je to za nacionalne portale Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

U Hrvatskoj bi se igrale četiri skupine prvog kruga, dvije skupine drugog kruga, dvije utakmice četvrtfinala te jedno polufinale. Sve ostalo bi se igralo na sjeveru Europe s tim da bi norveška prijestolnica Oslo bio poprište odigravanja utakmice za treće mjesto i finala.

s.kalajdžija/sjever.hr/gol.hr 22.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.