Now Reading:
Posavec: “Moramo iskoristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju kako ne bi ni u jednom trenutku stali s razvojem Međimurja”
Full Article 3 minutes read

Posavec: “Moramo iskoristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju kako ne bi ni u jednom trenutku stali s razvojem Međimurja”

Međimurska županija organizirala je novogodišnje druženje s novinarima koje je ujedno bilo prilika za osvrt na 2019. godinu, kao i na projekte koji slijede u 2020.

Župan Matija Posavec naglasio je kako je zadovoljan suradnjom s medijima, koje u Županiji promatraju kao onaj najkvalitetniji prozor prema građanima i javnosti, a suradnja s građanima izuzetno je važna jer se na taj način postižu rezultati.

– Sve ove nagrade koje smo dobili u 2019. godini, da je Međimurje najuspješnija destinacija kontinentalnog turizma, da je najpogodnija regija za ulaganje, da je trostruka europska destinacija izvrsnosti, nije rezultat jednog čovjeka, jednog sustava, jedne grupe ljude, nego je rezultat svih građana koji daju doprinos u stvaranju jedne bolje i sretnije zajednice i sredine – rekao je Posavec.

međimurska županija novinari

– Sve ovo što radimo u gradnji infrastrukture, povlačenju novca iz EU fondova, u investicijama, u svakom segmentu želje da sačuvamo naš identitet, da se razvijamo, da imamo veću kvalitetu života, da usmjeravamo proračun prema građanima, i upravo sva ta naša količina rada, trčanja u petoj brzini, ne može ako nemate kvalitetnu suradnji i objektivno prenošenje informacija. Tome služe mediji koji i u hrvatskim okvirima, pa i šire, mogu biti itekako jedan dobra primjer objektivnog informiranja javnosti – istaknuo je međimurski župan.

Ujedno se osvrnuo i na proteklu 2019. godinu naglasivši kako je cilj biti svake godine sve bolji i bolji.

– 72 projekta u ovom su trenutku oslonjena na županijski proračun plus deseci projekata koji su vezani uz naše institucije i ustanove, ne samo da su u fazi realizacije, nego odmah po njihovu završetku je već novi projekt za kojeg se paralelno pripremala dokumentacija. Ta dinamika mora biti itekako vidljiva, moramo iskoristiti sva sredstva koja su nam na raspolaganju kako ne bi ni u jednom trenutku stali s razvojem Međimurja – rekao je Posavec.

međimurska županija novinari

Naglasio je kako se u 2020. završavaju brojni veliki projekti poput Starog grada Zrinskih, projekta Županijske bolnice, a obnavlja se i devet škola i otvaraju neka nova gradilišta.

– U smislu čuvanja identiteta, iskoristit ćemo sve ove nagrade koje smo dobili da se još bolje pozicioniramo u Europi i svijetu i da nastojimo privući investitore jer nam je želja razvijati automobilsku industriju. Danas već postoji nekoliko tvrtki u Međimurju koje su u stopostotnom izvozu, bilo proizvodnjom dijelova, bilo softwarea za automobilsku industriju i imamo zainteresirane ozbiljne tvrtke koje bismo željeli dovesti ovdje. To je i jedan on načina kako bismo vratili one koji su trbuhom za kruhom otišli u inozemstvo. Sve ono što prilagođavamo obrazovanju služi ka tome da razvijamo gospodarstvo, ali mijenjajući njegovu strukturu – istaknuo je župan.

Posavec je naglasio kako se u ovoj godini obilježava i 1600. godina smrti Svetoga Jeronima, jednog od najznačajnijih kršćanskih svetaca, 400. godina rođenja Nikola Zrinskog, 160. godina prve željezničke pruge u Hrvatskoj, a te će se povijesne činjenice iskoristiti za promociju Međimurja i Hrvatske te još bolje pozicioniranje Međimurja u svijetu.

m.furlan/sjever.hr 16.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.