Now Reading:
„Šuma okom šumara“ otvorila izložbenu sezonu
Full Article 2 minutes read

„Šuma okom šumara“ otvorila izložbenu sezonu

Krapina

U Galeriji grada Krapine otvorenjem izložbe fotografija 15. bjelovarskog salona fotografije „Šuma okom šumara“ započela je ovogodišnja izložbena sezona. Izložba je u Krapini organizirana u suorganizaciji Hrvatskog šumarskog društva Ogranka Zagreb i POU Krapina, Galerije grada Krapine.
Hrvatsko šumarsko društvo Ogranak Bjelovar već 15 godina organizira bjelovarski salon fotografije pod nazivom „Šuma okom šumara“ koji se svake godine povodom Dana hrvatskog šumarstva 20. lipnja održava u Gradskom muzeju u Bjelovaru s ciljem predstavljanja i popularizacije šumarske struke, a time i osviještenosti cijele javnosti prema šumi, njenoj okolini i prirodi uopće. Radi se o fotografijama koje su snimili šumari koji žele ovjekovječiti nezaboravne doživljaje čarobnog svijeta šume.
Na natječaj za 15. bjelovarski salon fotografije prijavilo se 29 autora, 2 iz Mađarske, 1 iz Slovenije i 26 domaćih s 298 fotografija. Tročlani ocjenjivački sud za izlaganje je odabrao 199 fotografija od svih 29 autora.
Važno je spomenuti da su izložene i fotografije djelatnica Šumarije Krapina, Krapinčanke Marije Hlebec i Ane Šemnički iz Radoboja.
Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, a u prigodnom glazbenom programu nastupio je ženski pjevački zbor Udruženja umirovljenika Krapina „Gajev spomenek“.
Izložba ostaje otvorena do 24. siječnja, a može se razgledati od utorka do subote od 10 do 13 sati.

sjever.hr

14.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.