Now Reading:
Znate li rok trajanja ovim namirnicama koje koristite svaki dan?
Full Article 2 minutes read

Znate li rok trajanja ovim namirnicama koje koristite svaki dan?

Neke namirnice jednostavno pospremimo u naše ormariće u kuhinji i koristimo ih svakodnevno, a ni ne pogledamo koji im je rok trajanja.

Za neke namirnice možda ni ne znate koji im je rok trajanja, a možda im je već i prošao pa niste ni primjetili. Iako se ove namirnice ne mogu pokvariti, nakon što im prođe rok trajanja gube na svojem okusu, piše Večernji list. A evo koje su to namirnice:

Brašno
Brašno ima rok trajanja od čak dvije godine ako je u dobrom spremniku koji ne propušta zrak. A ako spremnik propušta zrak, rok trajanja mu je od dva do tri mjeseca.

Začini
Ako vam začin više nema toliku jačinu okusa koju je imao kad ste ga kupili, vjerojatno im je prešao rok trajanja, a to je šest mjeseci od otvaranja.

Ulja
Inače ostaju dobra do godinu dana, osim ako ga ne zatvorite dobro. Da biste bili sigurni, možete ga pomirisati prije korištenja. Pokvareno ulje uvijek loše miriše.

Čaj
Jedno pakiranje može dugo trajati, to jest “stajati” na polici, ali čaj izgubi svoj okus tri do četiri mjeseca nakon otvaranja. Stoga, potrebno je nekoliko puta godišnje izmijeniti kolekciju čajeva, prenosi Večernji list.

sjever.hr/večernji.hr 07.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.