Now Reading:
GRAD PREGRADA Dječje igralište Kuna-park ide u rekonstrukciju
Full Article 2 minutes read

GRAD PREGRADA Dječje igralište Kuna-park ide u rekonstrukciju

Na radost najmlađih Pregračana i njihovih roditelja uskoro će se urediti dječje igralište Kuna-park.

Naime, Grad Pregrada prijavio je krajem studenog 2018. godine projekt rekonstrukcije Kuna-parka Pregrada na natječaj Lokalne akcijske grupe Zagorje-Sutla za tip operacije 3.1.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Inicijativa za uređenje Kuna-parka potekla je od Dječjeg gradskog vijeća, a riječ je o igralištu koje kojemu gravitira veliki broj djece jer je smješteno između Dječjeg vrtića Naša radost i OŠ Janka Leskovara zbog čega je Grad Pregrada projekt procijenio prioritetnim.

Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane LAG-a, podnesen je Zahtjev za potporu na Natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu tipa operacije 7.4.1. Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“.

Ukupna vrijednost projekta je 414.913,26 kn, a Grad Pregrada ostvario je maksimalni iznos potpore od 266.850,00 kuna.

„Gradu koji ponosno nosi titulu „Grad prijatelj djece“ investiranje u dječja igrališta predstavlja prioritet. Želimo našim najmlađima osigurati najbolje standarde, da dane provode u veselju i druženju, nesmetano se razvijajući i stvarajući prijateljstva“, izjavio je gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

Radovi na uređenju Kuna-parka obuhvatit će pripremne, geodetske, zemljane i hortikulturalne radove te nabavu novih sprava za igru, koja će obradovati djecu, a uz to, postavit će se klupa za dojilje, stalak za bicikle te koševi za pseći izmet.

sjever.hr 11.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.