Now Reading:
Zaklada za pomoć “Ludberga” počela s radom
Full Article 2 minutes read

Zaklada za pomoć “Ludberga” počela s radom

Gradski su vijećnici krajem 2016. godine donijeli Odluku o osnivanju Zaklade za pomoć “Ludberga.” Osnivač Zaklade je Grad Ludbreg, a Zaklada je osnovana s temeljnom svrhom promicanja interesa djece i mladih u Gradu Ludbregu, pružanje pomoći roditeljima djece oboljelih od malignih i drugih teških bolesti, roditeljima s više djece te obiteljima sa socijalnim potrebama odnosno slabijeg imovnog stanja. Zaklada će podupirati i opremanje dječjih igrališta u Gradu Ludbregu te izvrsnost u pojedinačnim postignućima u obrazovanju i sportu djece i mladih s područja Grada Ludbrega.

– Nažalost, malo je potrajalo jer registrirati Zakladu u Hrvatskoj je cijela procedura. Nakon što smo to uspješno savladali započeli smo s radom. Uz proračunska sredstva imamo već i prvu donaciju novootvorenog trgovačkog centra u iznosu 10 tisuća kuna. Očekujemo i od gospodarstvenika da se i oni uključe u rad Zaklade čiji je cilj pomoć ljudima u trenutku kad im je pomoć najpotrebnija. Iz sredstva Zaklade već u ove dane planiramo isplatiti sredstva onima kojima je pomoć najpotrebnija. Želimo pokazati da stojimo jedni uz druge i da smo tu kada je pomoć potrebna – pojasnio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Osnovnu imovinu zaklade čine novčana sredstva Grada Ludbrega u iznosu od 30 tisuća kuna. Inače, osnivanje i djelovanje zaklada u Republici Hrvatskoj uređeno je Zakonom o zakladama i fundacijama. Zaklada je imovina namijenjena da sama, odnosno prihodima što ih stječe, trajno služi ostvarivanju neke općekorisne ili dobrotvorne svrhe. Zakladi mogu pristupiti, kao članovi podupiratelji – fizičke i pravne osobe.

sjever.hr 10.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.