Now Reading:
U požaru u Novom Marofu ozlijeđen 50-godišnji radnik
Full Article 1 minutes read

U požaru u Novom Marofu ozlijeđen 50-godišnji radnik

Jučer u ranim jutarnjim satima, u Varaždinskoj ulici u Novom Marofu izbio je požar u proizvodnom pogonu vune, izvijestila je PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo u proizvodnom pogonu na kraju polikondenzacijske komore glavne linije, uslijed doticaja uključka koji je nusprodukt u proizvodnom procesu s podmazanim transportnim lancem. Plamen se transportnim lancem proširio do početka linije. Prilikom gašenja požara došlo je do stvaranja plina i pare koja je završila u komori s filterima, a gdje je 50-godišnji djelatnik poslije gašenja termo vizijskom kamerom pokušavao izmjeriti moguće zaostajanje opožarenih mjesta. Došlo je do nastajanja povišenog tlaka u komori te izbacivanja smjese kroz otvorena vrata komore i odbacivanja djelatnika na asfaltnu površinu. Muškarac je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i DVD Novi Marof koji su požar i ugasili. Visina materijalne štete utvrdit će se naknadno.

foto: arhiva

www.sjever.hr

10.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.