Now Reading:
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Velikom Trgovišću i Zaboku: „Na meni ostaje izgrađivati Hrvatsku dalje čineći je prosperitetnom državom za svaku obitelj”
Full Article 6 minutes read

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Velikom Trgovišću i Zaboku: „Na meni ostaje izgrađivati Hrvatsku dalje čineći je prosperitetnom državom za svaku obitelj”

kolinda

Povodom obilježavanja 20. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana, aktualna predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Krapinsko-zagorsku županiju i položila vijence ispred rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika u Velikom Trgovišću.

Ovaj čin smatram ne samo kao činom predsjednice, već doista duboko ljudski. Htjela sam doći ovdje u rodnu kuću dr. Franje Tuđmana i zapaliti svijeću pred njegovim spomenikom zato što ga smatram jednim od najvećih hrvatskih velikana, vizionara i stratega koji je zacrtao svoj program krajem 80-ih godina i sjećam se tada, kad je on proricao rezultate Hrvatske demokratske zajednice na prvim demokratskim izborima, koliko su se neki tome smijali. Ja sam se pridružila tom pokretu jer sam znala da je to pokret za oslobođenje Hrvatske i za hrvatsku samostalnost. On je to i učinio. Onaj program koji je zacrtao – slobodna jedinstvena Hrvatska, briga o Hrvatima u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, sve je to ispunio – rekla je aktualna predsjednica te dodala kako na njoj ostaje izgrađivati Hrvatsku dalje čineći je prosperitetnom državom za svaku obitelj i, ono što je dr. Tuđman posebno želio, graditi pozitivan hrvatski imidž u svijetu.

Posjet Krapinsko-zagorskoj županiji nastavljen je druženjem s građanima Velikog Trgovišća.

Posebna nam je čast kao članovima Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije prisjetiti se našeg utemeljitelja, utemeljitelja hrvatske države, ali i njegove moralne ostavštine koja svjedoči na koji je način i s kojim emocijama gradio našu državu. Sjećajući se njega, prisjećamo se i svih koji su ga u tome slijedili, svih naših branitelja koji su zaslužni što smo mi danas ovdje. Na današnji dan s nama je, ne po prvi puta, i naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u temeljima svoje politike uvijek isticala vrijednosti doktora Franje Tuđmana i vratila suverenizam i domoljublje na Pantovčak – rekao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek.

Predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Veliko Trgovišće Oliver Korade osvrnuo se na važnost obilježavanja obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana.

Dana 10. prosinca 1999. godine, nakon vijesti da je umro dr. Franjo Tuđman, građani općine Veliko Trgovišće, kao i okolnih općina i gradova, spontano su pristizali do njegove rodne kuće i uz tišinu, pokoji cvijet i svijeću odali počast prvom hrvatskom predsjedniku. Od toga dana pa do danas, svake godine dolazi sve više građana iz cijele Hrvatske i inozemstva kako bi također odali počast i jasno dali do znanja da cijene sve ono što je dr. Franjo Tuđman učinio za Hrvatsku i za sve Hrvate – rekao je Korade.

Drago nam je da je upravo na današnji dan s nama naša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja također živi vrijednosti prvog hrvatskog predsjednika, a izdvojio bih samo jednu najvažniju: Vjera u Hrvatsku! – zaključio je predsjednik Općinske organizacije HDZ-a.

Nakon Velikog Trgovišća, kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila se u Zabok i Bedekovčinu, a posjet je završen predizbornim skupom u Loboru.

Kolinda Grabar-Kitarović u Zaboku : Hrvatska ima sve pretpostavke da bude među najboljim državama za život

Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Krapinsko-zagorsku županiju. Nakon što je u Velikom Trgovišću položila vijence ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana i podružila se sa stanovnicima, krenula je u Zabok.

Na Zivtovom trgu predsjednica se susrela s građanima Zaboka uz pratnju članova gradske organizacije HDZ-a, kao i članova okolnih organizacija. Ujedno se dotaknula teme gospodarstva gdje je istaknula da želi kontinuitet rasta i razvoja, a cilj je rast BDP-a od 5 posto.

-Želim 5 posto rasta BDP-a da bismo se stvarno razvijali, otvarali nova radna mjesta. Dajem inicijative kako pomoći mladim obiteljima da dođu do stana, kako brinuti o našim starijima u zlatnoj dobi, da imaju svog pravobranitelja, o invalidima, o svima, ali posebno i o poduzetništvu koje treba rasteretiti jer poduzetništvo je motor razvoja – izjavila je Grabar Kitarović dodajući da se stabilnost može jedino osigurati oživljavanjem tradicionalnih industrija na moderan način. Za razvoj gospodarstva nužno je i ulaganje u znanje.

-Želim da napravimo zakladu gdje ćemo ulagati u mlade ljude, da se školuju na najboljim svjetskim sveučilištima, ali pod uvjetom da se vrate u Hrvatsku i da svoje znanje i iskustvo ulože u Hrvatsku. Život vani nije med i mlijeko, Hrvatska ima sve pretpostavke da bude među najboljim državama za život, ali trebamo malo više optimizma, malo više nade, vjere u sebe – završila je predsjednica.

Povjerenik stranačke organizacije u Zaboku Alen Gerek rekao je kako svi zajedno mogu biti zadovoljni rezultatima predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u dosadašnjem mandatu, a isto se očekuje i u sljedećem.

Očekujemo dobar rezultat na izborima s obzirom na to da je predsjednica u proteklom mandatu napravila određeni iskorak što se tiče vanjske politike i pozicioniranja Republike Hrvatske u svijetu. Vidljivo je iz njezinog mandata da je svojim nastupima otvorila vrata naše zemlje. Apsolutno se zalagala za prosperitet hrvatskih gospodarstvenika i mogućnost njihovog izlaska na svjetska tržišta, a rezultat njezinog rada i truda omogućio nam je da postignemo jednu kvalitetnu poziciju na svjetskom nivou, ovisno o našim mogućnostima – rekao je HDZ-ov povjerenik Gerek.

m.furlan/sjever.hr 10.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.