Now Reading:
Vrhunska tvrtka iz Kalinovca u Podravini uz strano osvaja i domaće tržište
Full Article 2 minutes read

Vrhunska tvrtka iz Kalinovca u Podravini uz strano osvaja i domaće tržište

rasco

Tvrtka Rasco iz Kalinovca je Općini Marija Gorica, nakon provedenog postupka javne nabave, isporučila traktor i bočnu kransku kosilicu koja će se koristiti za radove košnje i održavanje travnatih površina uz prometnice.

Ranije nabavljena kompozicija za zimsko održavanje prometnica (varijabilni snježni plug – ralica i posipač soli nadograđen na traktor) služiti će za čišćenje i posipavanje nerazvrstanih cesta na području cijele općine. Ovakvi strojevi idealni su upravo za tu namjenu jer su manjih dimenzija i mogu se probiti do teže dostupnih prometnica koje će odsad, u slučaju snježnih nepogoda, biti prohodnije za stanovnike općine.

Vrijednost investicije nabave traktora s priključkom kranskom kosilicom iznosi 739.625,00 kn s PDV-om, a financira se iz kreditnih i vlastitih sredstava općine.

Nabavu priključaka za zimsko održavanje (snježni plug, rotacijski posipač i prikolicu) sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 148.000,00 kn, 2017. godine, a preostali iznos investicije od 99.466,60 kn podmiren je iz vlastitih sredstava općine.

www.sjever.hr 09.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.