Now Reading:
PROGNOZA ZA NOVI TJEDAN Od sunca do snijega, od lijepog plusa do minusa!
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA ZA NOVI TJEDAN Od sunca do snijega, od lijepog plusa do minusa!

U tjednu koji je počeo očekuje nas doista „šaroliko” vrijeme – bit će i sunca i oblaka, kiše i snijega, ponegdje i jakog vjetra, a temperatura će čas rasti, čas padati – meteoropatima ovoga tjedna neće biti lako!

Promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu. U početku će kiša padati na Jadranu i uz njega, a popodne i navečer bit će češća te se postupno širiti na ostatak zemlje. Uz pad temperature u noći na utorak u višem gorju snijeg. U zapadnim predjelima lokalno može biti izraženije oborine. Umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak, popodne i navečer će okrenuti na sjeverni vjetar.
Na Jadranu jako jugo i jugozapadnjak, a krajem dana na sjevernom dijelu sjeverozapadnjak i bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, a na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna uglavnom između 6 i 11, a na Jadranu 13 i 17 °C.

Vrijeme u nastavku tjedna


U utorak postupan prestanak kiše i razvedravanje. U srijedu pretežno sunčano, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti ujutro mraz. U četvrtak jače naoblačenje s oborinama na granici kiše i snijega, a na moru mjestimice pljuskovi. Na kopnu u utorak umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar koji će u srijedu oslabjeti. Na Jadranu u utorak mjestimice jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita moguće i orkanskim. U srijedu će bura postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u padu.
Kako sada stvari stoje, vikend nam također donosi oborine, i kišu i snijeg, ali će temperatura biti koji stupanj viša nego u četvrtak koji će, prema svemu sudeći, biti najhladniji u ovome tjednu.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak


Prijelaz frontalnog sustava preko Hrvatske će u većem dijelu dana uzrokovati nepovoljne biometeorološke prilike. Pogoršanje općeg stanja osjetit će reumatičari, astmatičari, te kronični bolesnici od srčanih bolesti. Moguća je i pojačana osjetljivost na bolove, osobito na mjestima ranijih ozljeda i prijeloma, a kod meteoropata nesanica, glavobolja, nervoza i slabija koncentracija.

www.sjever.hr/dhmz

09.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.