Now Reading:
Pogledajte koliko košta novi stan u Zagrebu, a koliko u Varaždinu?
Full Article 2 minutes read

Pogledajte koliko košta novi stan u Zagrebu, a koliko u Varaždinu?

stanovi

U listopadu je na oglasniku Crozilla.com najskuplji grad i dalje bio Dubrovnik u kojem je novogradnja trostruko skuplja nego, primjerice, u Osijeku.

Najveća potražnja uglavnom vlada za stanovima manjih površina, posebno za onima u zoni javnog gradskog prijevoza. Najviše vrijednosti postižu novi, luksuzno uređeni stanovi na prestižnim lokacijama poput središta grada ili oni uz obalu. S druge strane, jeftiniji od prosjeka obično su oni smješteni u podrumu ili suterenu – kakvi se ujedno i slabije traže.

Podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazuju kako su cijene kvadrata novogradnje u Dubrovniku tijekom listopada u prosjeku oglašavane po 3713 eura, a njihove su tražene vrijednosti dosezale iznose veće i od 4000 eura. Stanovi u staroj gradskoj jezgri dosežu i dvostruko više vrijednosti od najviših granica novogradnje u tom gradu.

Jedini grad kontinentalne Hrvatske s prosječnom cijenom kvadratnog metra novih stanova višom od 2000 eura i dalje je Zagreb. Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je prosječna oglašavana cijena tamošnje novogradnje u listopadu iznosila 2080 eura po kvadratu, što je 3,6 posto više no u istom mjesecu prošle godine.

Prosječne tražene cijene novogradnje na području Osijeka u listopadu su iznosile 1163 eura po metru kvadratnom, dok se u nešto skupljem Varaždinu za kvadrat tražilo 1289 eura.

www.sjever.hr/Crozilla.com 09.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.