Now Reading:
Svojom su humanošću spasili brojne živote – višestrukim dobrovoljnim darivateljima krvi podijeljena jubilarna priznanja
Full Article 2 minutes read

Svojom su humanošću spasili brojne živote – višestrukim dobrovoljnim darivateljima krvi podijeljena jubilarna priznanja

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec u restoranu Međimurska hiža organiziralo je tradicionalnu podjelu priznanja za višestruke darivatelje krvi.

Uručene su zahvalnice i brončani znakovi priznanja za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi iz Međimurske županije koji su dio sebe darovali više od 35 puta (žene) i 50 puta (muškarci), odnosno srebrni znakovi priznanja za darivatelje koji su krv darovali više od 50 puta (žene) i 75 puta (muškarci).

Nagrađeno 62-oje dobrovoljnih darivatelja krvi

-Ovu svečanost organiziramo jer je to jedini način na koji vam u ime svih stanovnika Međimurske županije možemo od srca zahvaliti na onome što radite. Nadomjestak za krv još nije izmišljen i zato su nam osobe poput vas iznimno dragocjene. Kada biste prestali darivati krv cijeli operativni trakt, a i velik dio internističkog trakta bolnice bi prestao raditi. U Međimurju brojimo 11 tisuća darivatelja krvi, od čega ih je 10 tisuća aktivnih. Ove smo godine u 55 akcija prikupili nešto manje od 5 tisuća doza krvi. Posebno mi je drago što možemo reći da je aktivno sve više mladih darivatelja krvi te da u potpunosti zadovoljavamo potrebe za krvi i krvnim pripravcima u Međimurskoj županiji – kazao je na početku svečanosti predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Čakovec dr. Drago Starčević, nakon kojeg je ravnatelj dr.sc. Kristijan Valkaj pročitao pismo upućeno od strane središnjice Hrvatskog Crvenog križa u Zagrebu kojime dobrovoljnim darivateljima krvi izražavaju neizmjernu zahvalnost.

I sam dobrovoljni darivatelj krvi, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec nije propustio priliku da nagrađenima čestita na velikoj i plemenitoj gesti koju kontinuirano čine.
-Darujete nešto najveće što čovjek može dati i zbog toga se vama posebno ponosimo. Hvala vam – poručio je zamjenik Grivec.

Dražen Korent iz Šenkovca krv darovao više od 125 puta!

Plaketa i zahvalnica za izvanredan uspjeh, odnosno posebno priznanje za 125 puta darovanu krv dodijeljene su Draženu Korentu. No kako je stolnotenisač iz Šenkovca u međuvremenu krv darovao još četiri puta, ukupni broj njegovih dobrovoljnih darivanja penje se do brojke 129.

www.sjever.hr

08.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.