Now Reading:
Slučaj „Škrinja“ – svjedočili policajci i svjedoci pretrage kuće
Full Article 2 minutes read

Slučaj „Škrinja“ – svjedočili policajci i svjedoci pretrage kuće

sud

U četvrtak je na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu. Svjedočili su Josip Križaić i Josip Vrbanec, sumještani obitelji Dominić, koje je policija pozvala kao svjedoke pri pretrazi kuće, te policijski službenici Silvija Maraković, Ivan Habula i Dario Srnec.
Josip Križaić i Josip Vrbanec svjedočili su da je policija pretražila sve prostorije u kući te da je za vrijeme pretrage ih hodnika odvezen zamrzivač. Čuli su za to, nisu osobno vidjeli. Pretraga je trajalo nešto više od sata, avršila je kada je već pao mrak, a policija zbog mraka nije pretražila šupu već ju je zapečatila. Pretraga nije bila fotografirana. Josip Vrbanec je kazao i da su u kući bili Smiljanina kćer Katarina i njezin zaručnik David Balent.

U svom svjedočenju policijska službenica Silvija Maraković rekla je da je najprije napravljen očevid na škrinji, a potom pretraga kuće. Ona je od 2015. radila na slučaju nestanka Jasmine Dominić, koji je prijavljen 2005. godine. Kazala je da je triput razgovarala sa Smiljanom Srnec, koja je dvaput trebala ići na poligrafsko testiranje, ali ona nisu obavljena jer je bila na terapiji lijekovima.
Policijski tehničar Ivan Habula je radio na očevidu te je potvrdio da su djelatnici Čakoma odvezli škrinju nakon očevida. Cijelo vrijeme škrinja je bila pod nadzorom policije.
Posljednji je danas svjedočio policijski službenik Dario Srnec. Kazao je da škrinja nakon obavljenog očevida više nije otvarana. Radio je i na slučaju nestanka Jasmine Dominić pa je 2015. godine vodio Smiljaninig supruga Ivana Srneca na poligrafsko testiranje zbog osnovane sumnje da ima saznanja o Jasmininom nestanku. Na sudu je rekao da je od Ivana Srnece saznao da su mu postavljena neugodna pitanja te je prekinuo poligrafsko testiranje.
Suđenje se nastavlja sutra.

n.kalajdžija / sjever.hr

05.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.