Now Reading:
Kolinda prije samog početka kampanje stigla u Prelog na otvorenje dječjeg vrtića Fijolica
Full Article 2 minutes read

Kolinda prije samog početka kampanje stigla u Prelog na otvorenje dječjeg vrtića Fijolica

Jedna od najvećih investicija, u prošlih nekoliko godina, na području Grada Preloga jest investicija u obnovu Dječjeg vrtića Fijolica. Staro zdanje Dječjeg vrtića Fijolica tako je postalo moderan dječji vrtić sa svime potrebnim da bi se skoro tri stotine djece i njihovih odgajatelja ugodno osjećalo u njemu.

Tako moderan vrtić otvoren je u srijedu na čije je otvorenje stigla i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović. Govoreći na otvorenju gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek, naglasio je da su ovo najbolje uložena sredstva jer su uložena u budućnost ovog grada. Po njemu ovakav objekt, koji znači bolje uvjete za najmlađe ali i djelatnice vrtića, dobra je demografska mjera. Uz predsjednicu države na otvorenju su bili i međimurski župan Matija Posavec te ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat te predsjednik Uprave HAMAG BICRO Vjeran Vrbanec.

Inače, rekonstrukcija i proširenje postojeće zgrade Dječjeg vrtića „Fijolica“ u Prelogu sastojala se od dogradnje, nadogradnje i adaptacije, a sama vrijednost radova je nešto veća od 9 milijuna kuna.

s.kalajdžija/sjever.hr 05.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.