Now Reading:
U Čakovcu održan humanitarni koncert „I ja bih na more“
Full Article 3 minutes read

U Čakovcu održan humanitarni koncert „I ja bih na more“

Društvo „Naša djeca“ Čakovec, već 19 godina provodi humanitarnu akciju „I ja bih na more“, kojom se djeci iz socijalno osjetljivih obitelji s područja Grada Čakovca omogućuje odlazak na ljetovanje. Odmaralište Stanorada u Dramlju, već je godinama odredište na kojem djeca provode dio ljetnih praznika pa je tako, primjerice, ovog ljeta tamo boravilo 29 djece. Cijena ljetovanja po djetetu iznosi 1.400 kuna, a sredstva za sve mališane skupljena su putem humanitarnih akcija Društva, ponajprije organizacijom Humanitarnog koncerta koji se već tradicionalno održava u čakovečkom Centru za kulturu. Koncert je održan i ove godine, a ponovo su za svoje vršnjake nastupala djeca iz čakovečkih vrtića, škola i udruga.

Prepunu dvoranu na samom su početku u predblagdanskom ozračju pozdravili predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec, Gordana Šoltić Siladi i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, oboje pohvalivši veliki odaziv i plemenitost građana Čakovca i cijelog Međimurja.

Redom su nastupili: Lovro Perenc na trubi, uz klavirsku pratnju profesora Davora Žličara, zbor Čakovečki mališani, djeca iz vrtića Vjeverica i Cipelica, Studio suvremenog plesa Teuta, zatim djeca iz vrtića Stonoga i Cvrčak, Plesni centar Livi, Čakovečke mažoretkinje, Dječji vrtić Žibeki, Plesni studio Vivona, djeca iz Dječjeg vrtića Bambi i Osnovne škole Belica. Njihove su sjajne nastupe uvježbale voditelj i voditeljice: Vjeran Vidović, Lana Cvrtila, Suzana Kovač, Đurđica Golik, Nikolina Mekovec, Jagoda Srša, Smiljana Nedeljko, Diana Lesar, Anja Dobranić, Mirjana Lisjak, Kristina Barić, Suzana Škudar, Alenka Maslać, Ivana i Nela Pečarko, Karmen Kovačević Jambor i Gordana Turk.

Na samom je kraju gradonačelnik Kovač u znak zahvale svim voditeljicama uručio ruže, a veselje malih izvođača brojnoj je publici odaslalo prigodnu blagdansku poruku. Zahvaljujući i publici koja je podržala ovaj koncert, tridesetak će mališana i sljedećeg ljeta uživati na moru.

www.sjever.hr 04.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.