Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija spremna za preuzimanje poslova Ureda državne uprave
Full Article 4 minutes read

Koprivničko-križevačka županija spremna za preuzimanje poslova Ureda državne uprave

Uz rebalans proračuna za ovu te donošenje proračuna za iduću godinu na posljednjoj sjednici SKupštine Koprivnićko-križevaćke županije usvojeno je i pet važnih točaka dnevnog reda koje se tiču sustava civilne zaštite županije. Tako su usvojene Odluka o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite, Odluka o osnivanju Specijalističke postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje u poplavama na području Koprivničko-križevačke županije te Zaključak o prihvaćanju Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za područje Koprivničko-križevačke županije o čemu je prisutne izvijestio predstavnik konzultantske tvrtke Zagrebinspekt d.o.o. u čije se ime članovima Skupštine obratio Marijan Maletić.

Usvojene su i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2020.-2023. godine te Plana razvoja sustava civilne zaštite za 2020. godinu s trogodišnjim financijskim učincima na području Koprivničko-križevačke županije.

Izvještaj o stanju u prostoru Koprivničko-križevačke županije u razdoblju 2013. – 2016. godina, s prijedlogom Zaključka podnio je ravnatelj Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije Zlatko Filipović, dok je Željko Juratović članovima Skupštine predstavio smjernice Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Članovi skupštine usvojili su i Odluku o zaduživanju Koprivničko-križevačke županije, Odluku o sklapanju Sporazuma o preuzimanju predmeta, pismohrane, ostale dokumentacije, opreme te sredstava za rad Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji, Odluku o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima te

Odluku o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Koprivničko-križevačke županije koje se odnose na proces povjeravanja poslova Ureda državne uprave s 1. siječnja 2019. godine Koprivničko – križevačkoj županiji.

Na dnevnom redu našle su se i Odluka o raspoređivanju sredstava iz Proračuna Koprivničko-križevačke županije za financiranje političkih stranaka zastupljenih u Županijskoj skupštini Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu, Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o sufinanciranju troškova smještaja u domove socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe, Odluka o dopuni Odluke o imenovanju Stručnog povjerenstva za dodjelu koncesije za izgradnju distribucijskog sustava plina na području Općine Rasinja te Odluka o dopunama Odluke o mrtvozorstvu koje su članovi Skupštine prihvatili.

Na sjednici se razmatrao i donio Zaključak o usvajanju Izvještaja o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za 2019. godinu i Proračunska zaliha za kolovoz, rujan i listopad. Članovi Skupštine su donijeli i Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o davanju u zakup školskog restorana Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevcima, Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o darovanju nekretnine u vlasništvu OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje te Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o darovanju nekretnina Osnovne škole Fran Koncelak Drnje.

Na samom kraju članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Plan rada Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije za 2020. godinu, a sjednica je završila pitanjima i prijedlozima članova i članica nakon čega je predsjednik Skupštine Željko Pintar, obzirom da je to bila posljednja sjednica ove godine, uputio svima okupljenima zahvale na suradnji i konstruktivnim raspravama te čestitao nadolazeće blagdane.

www.sjever.hr/kckzz 04.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.