Now Reading:
Što i kako s prometnim gužvama po Čakovcu?
Full Article 2 minutes read

Što i kako s prometnim gužvama po Čakovcu?

Stanje sigurnosti u prometu na području Međimurske županije je zadovoljavajuće, a posebno veseli manji broj prometnih nesreća. Naime, broj prometnih nesreća u 2019. godini u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini smanjen za 19%, no broj smrtno stradalih ostao je na istoj razini kao prošle godine (10 smrtno stradalih osoba).

Kako bi situacija bila još bolja posebna pozornost posvetit će se edukaciji i osposobljavanju djece i mladih vozača u prometu, ali i provedbi preventivnih aktivnosti prema vozačima bicikla, pješacima, motociklistima, invalidima, osobama starije životne dobi i drugim sudionicima u prometu.

U svemu tome svoju ulogu ima i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije koji sudjeluje u brojnim aktivnostima. A upravo se na nedavnoj sjednici Savjeta raspravljalo o otežanim uvjetima prometovanja u vršnim opterećenjima u gradu Čakovcu, ponajviše zbog radova na nadvožnjaku u Kalničkoj ulici. Nastavno na navedeni problema od predstavnika Policijske uprave međimurske zatražena je fizička regulacija prometa na kritičnim točkama do kraja godine, posebice zbog predstojećih novogodišnjih i božićnih blagdana.

Otvoreno je pitanje sigurnosti u prometu zbog izgradnje novih objekata, ali i raslinja uz ceste što umanjuje preglednost. Također, izraženi su zahtjevi za potrebom postavljanja i iscrtavanja signalizacije s ciljem boljeg vođenja prometa. Od članova Savjeta, prema djelokrugu odgovornosti zatražena je dostava prijedloga za rješenje problema.

www.sjever.hr 01.12.2019.

Input your search keywords and press Enter.