Now Reading:
Završeni radovi na cesti Zagrebačke ulice u Krapinskim Toplicama u vrijednosti 2,89 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Završeni radovi na cesti Zagrebačke ulice u Krapinskim Toplicama u vrijednosti 2,89 milijuna kuna

cesta kr toplice

Danas je, 22. studenog, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar obišao završene radove na obnovi ceste Zagrebačke ulice u Krapinskim Toplicama. Županu Kolaru u obilasku pridružili su se i ravnatelj ŽUC-a KZŽ Stjepan Sirovec te načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić. Ukupna vrijednost radova je 2,89 milijuna kuna, a duljina zahvata iznosila je 577 metara. U Zagrebačkoj ulici sanirano je i klizište, a vrijednost tih radova iznosila je 670 tisuća kuna.

“Prije same rekonstrukcije dionica ove ceste bila je u jako lošem stanju i bilo je nužno obnoviti jer cesta predstavlja južni ulaz u centar Krapinskih Toplica. Što se tiče radova odrađeni su visinski elementi tlocrtnog dijela ceste , zamijenjen je i donji ustroj što je podrazumijevalo korekciju određenih instalacija, izgrađene su obostrano pješačke staze, prilagođeni su ulazi na sporedne dionice. U nastavku ulice sanirali smo i klizište koje je prijetilo je sigurnosti i odvijanju prometa. Napravljen je potporni zid, riješena je oborinska odvodnja, proširena je kolnička konstrukcija i izgrađena je pješačka staza”, izjavio je ravnatelj ŽUC-a Sirovec.

Načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić nakon obilaska nove ceste zahvalio se svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta i dodao kako se nakon više godina riješio problem klizišta pronalaskom modela sufinanciranja.

“Ova rekonstrukcija ceste u Zagrebačkoj ulici je nešto što Krapinske Toplice trebaju i zaslužuju kao biser turizma na području Hrvatske. Na ovoj cesti još će se dodatno utrošiti 550 metara novog asvaltnog sloja u vrijednosti 345 tisuća kuna, a radovi će krenuti u ponedjeljak, 25. studenog. Uz rekonstrukciju ceste, radila se i sanacija klizišta, a vrijednost sanacije iznosi 690 tisuća kuna. Ovakva klizišta su nešto što nam najviše izaziva problema u razvoju i obnovi županijskih cesta i mi smo kroz ovaj program Vlade, koji ide preko Hrvatskih voda, za slijedeću godinu osigurali 5 milijuna kuna kako bismo osigurali samo šest klizišta na području Županije”, kazao je župan Kolar.

m.sopek/sjever.hr 22.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.