Now Reading:
VARAŽDINSKI IZBORNIK ZLATKO DALIĆ NA 60. OBLJETNICI KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA: Za doba studiranja vežu me najljepše uspomene
Full Article 4 minutes read

VARAŽDINSKI IZBORNIK ZLATKO DALIĆ NA 60. OBLJETNICI KINEZIOLOŠKOG FAKULTETA: Za doba studiranja vežu me najljepše uspomene

dalić

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu svečanom je proslavom na kojoj se okupilo više od 400 uzvanika obilježio 60. uspješnih godina rada. Brojni uglednici čestitali su jednoj od najcijenjenijih znanstvenih i obrazovnih ustanova, a brojni bivši studenti, danas redom svjetski uspješni treneri i sportaši podijelili su svoja iskustva i zahvalili se na dragocjenom stečenom znanju. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić prisjetio se vremena studija te istaknuo koliko mu je obrazovanje pomoglo u svjetskom uspjehu.

„Na Kineziološkom fakultetu naučio sam mnoge stvari koje danas upotrebljavam u svom poslu i radu s nogometnom reprezentacijom. Jedna od najvažnijih je ona o programiranju treniga što znači kako na najpametniji način opteretiti ekipu da bi dobili najbolje rezultate.“ istaknuo je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i zahvalio Kineziološkom fakultetu: „Za doba studiranja vežu me najljepše uspomene te sam iznimno zahvalan svim profesorima koji su znali pretočiti znanost u praktično znanje koje danas primjenjujem na terenu.“

Na šest uspješnih desetljeća KIF-u su čestitali brojni sportski uglednici kao što su izbornik vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak, kondicijski trener hrvatske vaterpolo reprezentacije Pero Kuterovac, kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović, veslači Valent i Martin Sinković, gimnastičari Tin Srbić i Marijo Možnik te brojni drugi.

Uzvanicima su se obratili veleposlanica Narodne Republike Kine u Hrvatskoj Nj. E. Erwen Xu, posebni savjetnik predsjednice RH za zdravstvo i sport doc. dr. sc. Tomislav Madžar, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja RH prof. dr. sc. Branka Ramljak, izaslanik ministra branitelja Republike Hrvatske Dinko Tandara, pročelnik Ureda za sport i mlade Grada Zagreba Milan Pavelić, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras.

Dekan Kineziološkog fakulteta prof. dr. sc. Tomislav Krističević zahvalio se djelatnicima, studentima, suradnicima i ostalim prijateljima Kineziološkog fakulteta na šest desetljeća uspješnog rada te u nadolazećoj godini najavio brojne nove izazove u području zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti, obrazovanja i znanosti.

„Biti dio ove priče čini me ponosnim, danas ponosnim dekanom, a nekad ponosnim studentom. Od tih ranijih dana pa sve do danas imao sam sreću da radim ono što volim. Danas s punim pravom mogu reći da ova ustanova nije samo fakultet, ona je i obitelj i prijatelji. Tako je bilo posljednjih 60 godina, te vjerujem da će tako ostati i u narednim godinama. “- istaknuo je dekan Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Krističević.

Ovom prilikom dodijeljene su i nagrade te priznanja najboljim studentima, profesorima, suradnicima i partnerima fakulteta.

Kineziološki fakultet već je niz godina na vrhu ljestvice najpopularnijih hrvatskih fakulteta, a od osnutka 1959. godine iznjedrio je značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta diljem svijeta. Diplomom Sveučilišnog studija na KIF-u može se pohvaliti čak 5933 studenata, a njih 221 obranilo je doktorski rad. Preddiplomski stručni studij do sada je završilo 3459 studenata, a diplomski stručni studij njih 485. Fakultet je do sada prihvatio čak 117 studenata u razmjeni, dok je na edukaciju u više zemalja svijeta poslao njih 93. Tu su i 32 Erasmus+ ugovora ali i 30 do sada potpisanih bilateralnih sporazuma. KIF je organizator više od 70 znanstvenih i stručnih konferencija u kojima tradicionalno sudjeluju neki od najcjenjenijih stručnjaka iz cijelog svijeta. Fakultet je do sada objavio više od 60 knjiga, a već 48 godina izdavač je časopisa Kinesiology. Jedan od najvećih ponosa fakulteta je Centar za znanstvena istraživanja u sklopu kojeg se nalazi čak 11 istraživačkih laboratorija u kojima se provode temeljna, primijenjena i razvojna istraživanja, kao i Sportski dijagnostički centar kojeg posjećuju mnogi vrhunski sportaši.

www.sjever.hr 21.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.