Now Reading:
ODLIČNA VIJEST Nova tri stana za varaždinske liječnike
Full Article 3 minutes read

ODLIČNA VIJEST Nova tri stana za varaždinske liječnike

U Općoj bolnici Varaždin u petak, 22. studenog 2019. godine, potpisani su ugovori o sufinanciranju najamnine stanova za liječnike. Ugovore su potpisali ravnatelj bolnice Nenad Kudelić, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok.

Liječnici će podmirivati trećinu najma, dok će po jednu trećinu plaćati Varaždinska županija i Grad Varaždin. Stanovi se u Hrašćici, a koristit će ih liječnici Jasmina Mihaljević, Dijana Ječmenica i Josip Prtorić.

Ravnatelj Kudelić naglasio je da Opća bolnica Varaždin u suradnji s Gradom i sa svojim osnivačem Varaždinskom županijom i dalje nastavlja sa strategijom zadržavanja postojećeg i privlačenja novog medicinskog kadra.
– U sklopu te strategije je i dodjela stanova liječnicima na korištenje. Prije godinu dana Grad je osigurao četiri stana koja su dodijeljena liječnicima, a sad nastavljamo s tom pričom pa je Grad i ove godine uredio i pripremio tri dodatna stana. Posebno me veseli da je prepoznata važnost ove problematike u našoj široj zajednici koja se na ovaj način uključila u aktualnu problematiku deficita medicinskog kadra. Veseli me i da je to prepoznato od zdravstvenih djelatnika. Upravo zahvaljujući konkretno ovom stanovima u našu je bolnicu došlo i zaposlilo se nekoliko novih liječnika – istaknuo je Kudelić.

Gradonačelnik Čehok je najavio kontinuitet ove mjere.
– Prošle godine smo dodijelili četiri stana, ove godine tri. U planu su i ove godine bila četiri, ali dobili smo zahtjev za prodaju koji moramo ispoštovati pa smo ove godine osigurali tri. Ali za iduću godinu ponovo ćemo urediti četiri stana – najavio je Čehok i dodao da je uređenje stanova mali trošak u odnosu na korist koju svi imamo kad nam visokobrazovani kadrovi, posebno liječnici, ostaju u Varaždinu.

Zamjenik župana Vugrin podsjetio je i na druge mjere strategije zadržavanja liječnika koju je usvojilo Upravno vijeće Opće bolnice Varaždin.
– Subvencioniranje stambenih kredita jedna od najvažnijih mjera koju je Varaždinska županija prva u Hrvatskoj pokrenula prošle godine u suradnji sa Zagrebačkom bankom. Odobren je 31 kredit od pristiglih 56 zahtjeva. Ukupni volumen kredita je 1,7 milijuna eura, a u pet godina trošak Županije za 31 navedeni kredit iznsoi 147.680 eura – kazao je Vugrin te dodao da Županija financira i troškove poslijediplomskih studija i stručnog usavršavanja liječnika s 200.000 kuna, ali i da se ide u novu značajnu investiciju.
– To je projekt uspostave dječjeg vrtića za djecu zaposlenika u Općoj bolnici Varaždin. U tijeku je projektiranje za adaptaciju prostora u kojem bi se nalazio vrtić, u prostorima obnovljene logopedije, a pritom bi se taj dio zemljišta odvojio i ogradio. U proračunu za iduću godinu za vrtić ćemo osigurati pola milijuna kuna – rekao je Vugrin.


Ravnatelj Opće bolnice na kraju je zaključio da sve ove mjere – sufinanciranje najamnine stanova, uključivanje Županije u edukaciju djelatnika, uređenje dječjeg vrtića te čitav niz mjera koje svakodnevno poduzimaju čine djelatnicima boravak u varaždinskoj bolnici prihvatljivijim i primamljivijim, a život u Varaždinu ugodnijim.

www.sjever.hr

22.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.