Now Reading:
LOPOVI U PRITVORU: Nije im uspjela pljačka, a sve su pomno isplanirali
Full Article 2 minutes read

LOPOVI U PRITVORU: Nije im uspjela pljačka, a sve su pomno isplanirali

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je provelo prva ispitivanja trojice uhićenih hrvatskih državljana (1980., 1976. i 1985.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njih zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojničke krađe.

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 11. studenoga 2019. parkirali osobni automobil ispred jedne obiteljske kuće u Hlebinama i, prema međusobnom dogovoru, 34–godišnjak je ostao u vozilu pazeći da tko ne naiđe te kao vozač radi omogućavanja bijega, dok su 39–godišnjak i 43-godišnjak neopaženo ušli u kuću i iz spavaće sobe uzeli više komada zlatnog nakita u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Prije napuštanja i bijega iz kuće jedan od ukućana je zatekao 43-godišnjeg okrivljenika i zadržao ga do dolaska policije, dok je ukućanka prepriječila put 39–godišnjem okrivljeniku koji je iznosio nakit iz kuće, ali ju je on odgurnuo i pobjegao.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 39-godišnjaku i 43-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

www.sjever.hr 22.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.