Now Reading:
Grad Oroslavje je lider u očuvanju prirode i okoliša u Krapinsko-zagorskoj županiji
Full Article 2 minutes read

Grad Oroslavje je lider u očuvanju prirode i okoliša u Krapinsko-zagorskoj županiji

gredičak

Konačni službeni podaci Ministarstva zaštite okoliša govore da je Prelog u 2018. dosegnuo stopu od 62,79 posto odvojeno prikupljenog otpada, a Krk 51,65 posto. Iznad 30 posto su Čakovec, Koprivnica, Ludbreg, Mursko Središće, Jastrebarsko i Slavonski Brod, Oroslavje odvojeno prikuplja 28,02 posto, a Mali Lošinj 27,38 posto – analiza je portala Gradonačelnik.hr.

Zbrinjavanje komunalnog otpada na prostoru grada Oroslavja obavlja gradski koncesionar, poduzeće EKO-FLOR PLUS, s kojim Grad ima odličnu suradnju, a svojim su radom kroz dugi niz godina dokazali izvrsnost u poslovima prikupljanja komunalnog i neopasnog otpada. Otpad se odvojeno prikuplja na kućnom pragu (plastika, staklo, papir i mješani komunalni otpad), postavljeni su i zeleni otoci u svim naseljima (staklo, papir, tekstil, plastika), mobilno reciklažno dvorište, dva puta godišnje besplatno se odvozi glomazni otpad, a uz reciklažno dvorište u planu izgradnja i reciklažnog dvorišta za građevinski otpad.

‘Veliki značaj u Oroslavju pridajemo i edukaciji o važnostima očuvanja prirode i to od najmlađe dobi, te organiziramo i razne ekološke manifestacije od kojih bih izdvojio „Plogging“ (trend nastao u Švedskoj, a kombinacija je riječi ”jogging” kao kreativnog trčanja te švedske riječi ”plocka upp” što znači ”pokupiti”) i koji se kao prvi put u Hrvatskoj održao upravo u Oroslavju, te projekt Eko art park, s dokumentarnim filmovima i radionicama za djecu i odrasle kojeg organiziramo u suradnji s tvrkom ECO CONSULTING. Drago mi je da smo među najboljima i da smo sve bliže europskom prosjeku i direktivi’, kaže gradonačelnik Emil Gredičak.

www.sjever.hr/Gradonačelnik.hr 22.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.