Now Reading:
Mreža potrošača Hrvatske poziva građane: Kada vidiš HRT-ova kontrolora, pozovi policiju!
Full Article 2 minutes read

Mreža potrošača Hrvatske poziva građane: Kada vidiš HRT-ova kontrolora, pozovi policiju!

Mreža potrošača Hrvatske ustvrdila je u srijedu da kontrolori HRT-a pri obavljanju provjere plaćanja HRT-ove pristojbe krše zakone pa je pozvala građane da se odupru “HRT-ovoj bahatosti” tako da, kada vide kontrolora u zgradama ili pred vlastitim kućama, pozovu policiju.

“Savjetujemo i pozivamo sve potrošače da se uključimo zajedno u borbu protiv bahatosti HRT-a, ako vidimo kontrolora u zgradama da pozovemo policiju, tj. da se prema toj nepozvanoj osobi odnosimo kao potencijalnom teroristu na privatnom posjedu”, poručili su iz Mreže potrošača Hrvatske, prenosi Večernji list.

Smatraju da kontrolori HRT-a, koji po domovima građana provjeravaju postoje li audio ili videoprijamnici te provjeravaju jesu li po tome dužni plaćati HRT-ovu mjesečnu pristojbu, u obavljanju svog posla krše niz zakonskih odredbi o poštivanju privatnog vlasništva, ali i sam Ustav.

“Ustavom i drugim pozitivnim zakonima privatno vlasništvo je zaštićeno, a dom je nepovrediv. Kontrolor HRT-a ne može doći i kucati na vrata jer je i stambena zgrada privatno vlasništvo”, tvrdi udruga potrošača u priopćenju. Po iskustvima brojnih građana, ponašanje kontrolora često je bahato i uvredljivo, začinjeno prijetnjama o kaznama i drugim metodama prisile i zastrašivanja, posebno kod ugroženih kategorija potrošača, prenosi Večernji list.

“Za ulazak u zgradu kontrolor HRT-a treba sudski nalog, a kucanje na vrata uznemiravanje je stanara”, poručili su i dodali kako bi građani u takvim situacijama trebali pozvati policiju i prijaviti uznemiravanje i eventualne prijetnje.

foto: ilustracija

sjever.hr/večernji.hr 21.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.