Now Reading:
FOTO Legendarni “Vatreni” u Ljubešćici – humanitarnu utakmicu pratio i Jakov Kitarović
Full Article 2 minutes read

FOTO Legendarni “Vatreni” u Ljubešćici – humanitarnu utakmicu pratio i Jakov Kitarović

U organizaciji Općine Ljubešćice i Grada Novog Marofa održana je humanitarna nogometna utakmica između MNK Ljubešćica i prijatelja te ekipe „Legende vatrenih”. Veliko se humanitarno događanje odvijalo u sportskoj dvorani u Ljubešćici, a sav prihod doniran je Udruzi Sunce za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Ekipu Ljubešćice predvodio je domaćin, načelnik Općine Ljubešćica i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić.

– Udruga Sunce već nekoliko godina u Ljubešćici organizira koncert, no ove smo se godine odlučili za utakmicu. Okupili smo stručni stožer na čelu s izbornikom Dalićem, igrače Olića, Vukojevića, izbornika mlade reprezentacije Bišćana, da pomognemo Udruzi Sunce i to je najbitnije od svega. Pogledate koliko ljudi je došlo, ljudima malo treba da dođu, a ako je nešto u ovom trenu „in” onda je to hrvatska reprezentacija. Zahvaljujem se svima koji su došli i donirali, a i svojim prijateljima iz HNS-a koji su mogli naći sto razloga da ne dođu, ali su opet pokazali veliko vatreno srce – rekao je načelnik Horvatić.

Ekipu Ljubešćice vodili su igrač GNK „Dinamo” Zagreb i mlade hrvatske reprezentacije Luka Ivanušec iz Ljubešćice i pomoćni trener, gradonačelnika Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Hvala svima što su se odazvali na poziv i što su pomogli Udruzi Sunce koja pokriva cijelu bivšu općinu Novi Marof – rekao je Jenkač.

Sastav Vatrenih legendi činila su nogometna „A” imena poput kapetana Ognjena Vukojevića, koji je istaknuo kako im je čast biti ovdje i pomoći u humanitarnoj akciji, Dražena Ladića, Ivice Olića, Igora Bišćana, Daria Šimića i brojnih drugih. Ekipu je predvodio izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

Utakmicu je s tribina pratio i suprug aktualne predsjednice RH Jakov Kitarović.

Predsjednica Udruge Sunce istaknula je kako njima svaka pomoć dobro dođe.

– Moram pohvaliti našeg načelnika koji je veliki prijatelj naše Udruge. Nama to jako puno znači, svaka kuna dobro dođe. Udruga okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. To su i starije osobe koje nakon navršene 21 godine više nemaju kamo. Organiziramo razne radionice i sav novac koji dobijemo iskoristimo za nabavu materijala, za posebnu odgajateljicu, jednu pomoćnicu za rad s njima. Trudimo se na sve načine da olakšamo njihovu svakodnevicu, a i njihovim roditeljima – rekla je predsjednica Udruge.

m.furlan/sjever.hr 21.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.