Now Reading:
Evo koliko ćete morati platiti ako želite gledati Hrvatsku na Euru
Full Article 2 minutes read

Evo koliko ćete morati platiti ako želite gledati Hrvatsku na Euru

navijači

Hrvatska je pobjedom nad Slovačkom osigurala nastup na Europskom prvenstvu 2020. godine. Sada je još preostalo dočekati ždrijeb da se odluči protiv koga i u kojim gradovima će momčad Zlatka Dalića igrati na novom velikom natjecanju.

Ulaznice za utakmice ne ovise o jačini protivnika pa je već sada poznato koliko bi hrvatske navijače moglo koštati gledanje Modrića i društva u kojoj fazi natjecanja, prenosi Index.hr.

Dvije kategorije ulaznica

Europsko prvenstvo održat će se u 12 gradova od 12. lipnja do 12. srpnja. Iz UEFA-e su objavili kako će u slobodnu prodaju biti pušteno oko 2,5 milijuna ulaznica za 51 utakmicu. Krovna europska nogometna organizacija rasporedila je ulaznice u dva cjenovna ranga. Prvi obuhvaća dvoboje koji će se igrati u Bukureštu, Bakuu i Budimpešti, gdje će najjeftinije ulaznice za grupnu fazu, osminu finala te četvrtfinalni dvoboj u Bakuu biti tek 30 eura. Druga kategorija koštat će 75, a ona najskuplja 125 eura.

Cijenu određuju istraživanja

Za preostalih devet gradova domaćina određene su skuplje cijene, a sve odluke donesene su na temelju istraživanja o prosječnoj plaći i platežnoj moći građana u tim zemljama, piše Index.hr. Tako će za utakmice u Munchenu, Rimu, Londonu, Dublinu, St.Peterburgu, Bilbaou, Kopenhagenu, Glasgowu i Amsterdamu biti potrebno izdvojiti 50, 125 i 185 eura. Te cijene vrijede za grupnu fazu i tri četvrtfinalna dvoboja, dok za završnicu na Wembleyu vrijedi novi cjenik.

Oni koji će htjeti uživo gledati polufinale to će platiti od 85 do 595 eura, a finale će koštati od 95 do 945 eura. Tako će navijač Hrvatske, ako Hrvatska ponovi uspjeh iz Rusije, u najjeftinijem slučaju morati potrošiti 330 eura za ulaznice.

sjever.hr/index.hr 18.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.