Now Reading:
U Zagrebu predstavljen „Pustinjak“ varaždinsko-zaprešićkog dvojca – Denisa Peričića i Tomislava Tomića
Full Article 1 minutes read

U Zagrebu predstavljen „Pustinjak“ varaždinsko-zaprešićkog dvojca – Denisa Peričića i Tomislava Tomića

Perićić i Tomić

U okviru Festivala knjige i književnosti „Pazi, knjiga!“, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu u srijedu su predstavljena izdanja iz Biblioteke „Vrata u podrum“, među kojima i knjiga „Pustinjak“ Denisa Peričića i Tomislava Tomića.
Iako funkcionira kao samostalna priča, tekstualni dio „Pustinjaka“ izvadak je iz antologijske kajkavske pripovijetke Denisa Peričića „Fantažija o leksikografu“. Peričićev tekst izvrsno je likovno obradio Tomislav Tomić, poznat u cijelom svijetu kao ilustrator originalnih engleskih izdanja romana o Harryju Potteru. Tako je nastala jedna od „slikovnica za odrasle“; ideja je to urednika „Knjige u centru“ Zorana Pongrašića, koji je zajedno s dr. sc. Andom Bukvić Pažin vodio program. Sudjelovali su još ilustratori Štef Bartolić, Franjo Anžlovar i Dalibor Talajić te književnica Silvija Šesto.
Spomenimo da je „Pustinjak“ prvotno predstavljen na Četvrtome međunarodnom festivalu slikovnice „Ovca u kutiji“ prije dva mjeseca u Pazinu, dok zagrebački Festival „Pazi, knjiga!“ traje sve do 16. studenoga, kada završava svečanim programom na Interliberu.

sjever.hr

10.11.2019.

Input your search keywords and press Enter.